17 mai dessert

Oppdatert: 12. mai 2019


Det blir ikke 17 mai uten en skikkelig god dessert, og da er dette en dessert som virkelig anbefales! Den er både søt og frisk, og aller best - enkel å lage!


Og så får du ikke en dessert som gir særlig med 17mai vibes enn dette!

Det skal nevnes at du kan gjøre den klar dager i forveien, livet blir tross alt bedre med stressfrie desserter!


PS! Du lurer kanskje på hva de grønne bladene på toppen er. Det er skogsyre (surkløver eller gaukesyre) og finnes i skogen i de fleste deler av landet. En syrlig urt som er supert å bruke på desserter.


Nivå: Enkel. Tid: 60 min. Porsjon: 4 glass. 



Du trenger:

1 korg jordbær

1 ss limesaft

2 dl vaniljekesam

70 gr blåbær

4 pl gelatin 



Slik gjør du:

  1. Bløtlegg 2 pl gelatin i kaldt vann.

  2. Kutt jordbærene i 4 og fjern stilken.

  3. Ha jordbærene i en liten gryte og varm de på middels varme samtidig som du rører.

  4. Når jordbærene har begynt og væske seg så klemmer du av vannet på gelatinet og har oppi gryta rør til det har løst seg opp (det skal ikke koke). Tilsett så limesaften.

  5. Fordel så halvparten av røren på 4 glass og sett glassene i fryseren. Resten av røren kan stå ute.

  6. Ta så og bløtlegg de 2 siste gelantinplatene. Dette smelter du med litt av kesamen. Når det er smeltet så rører du det inn i resten av kesamen.

  7. Fordel halvparten av kesamen på de 4 glassene og sett tilbake i fryseren.

  8. Del blåbærene i 2 og fordel alle sammen i glassene.

  9. Ta så og fordel resten av kesamen på glassene og sett tilbake i fryseren.

  10. Etter 5 minutter kan du fordele resten av jordbær røren og sett tilbake i fryseren.

  11. Så kutter du til jordbær og blåbær til pynt og legger det fint oppå jordbær røren.

  12. La dem stå litt i kjøleskapet før servering, de kan fint stå til neste dag også.

Håper det smaker!

343 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS