3 typer marinader
Oppdatert: 27. apr. 2019

Ta grillmaten til nye høyder med dine egne knallgode marinader. Her skal du få oppskrift på 3 av våre favoritter som passer til alle typer grillmat.
Det beste av alt er at de også er god som saus eller dipp, så ikke bare gjør de grillmaten bedre, de passer godt som tilbehør og!
BBQ marinade

Alle liker en god bbq saus, ihvertfall over dammen. Det finnes et bredt utvalg av sauser i butikken, men den beste lager du selv.
Denne marinaden kan også brukes som saus, og blir fort standard tilbehør til grillmaten sommer igjennom. Den passer aller best til rødt kjøtt og kylling, men smaker godt til grillet hvit fisk og grønnsaker.
Vi har brukt røkt salt i marinaden for å gi den et litt røkt preg, men du kan også bruke salt uten smak.
Du trenger:
2 stk skrelt hvitløkfedd
2 ts hakket ingefær
2 dl ketchup
1 dl kecap manis
2 ss honning
1 ts røkt salt
Slik gjør du:
Ha alt i en blender og miks sammen. Du kan også ha det i et litermål å mikse med en stavmikser.
Oppbevares kjølig på glass.
Asianstyle marinade med soya, lime og ingefær

Denne marinaden er perfekt til svin eller annet lyst kjøtt. Den er også godt til ulike typer skalldyr som skal grilles.
Kanskje ikke den mest vanlige marinaden til grillmaten, men vi lover at den er vel verdt et forsøk.
Akkurat som med bbq marinaden passer den også godt som saus til ulike grillretter.
Du trenger:
1 dl kecap manis
1 dl hosin saus
2 stk skrelt hvitløksfedd
2 ts hakket ingefær
2 ss honning
1 ss sesmolje
Saften av 1 stk lime
Litt chili om du vil ha en litt spicy
Slik gjør du:
Ha alt i en blender og miks sammen. Du kan også ha det i et litermål å mikse med en stavmikser.
Oppbevares kjølig på glass.
«Grønn» marinade med persille og hvitløk

En grønn drøm av en urtemarinade med masse smak, som er perfekt til grillet sjømat eller grønnsaker.
Den er også perfekt til du har masse urterester på lur, da lager du bare en stor mengde marinade og fryser ned i porsjonsposer.
Prøv denne marinaden til grillede blåskjell, eller til grillet hvit fisk – som for eksempel brosme eller steinbit.
Du kan også bruke den som en oljebasert urtedressing.
Du trenger:
2 dl rapsolje
2 fedd hvitløk
50 gr persille
25 gr basilikum
Slik gjør du:
Ha alt i en blender og miks sammen. Du kan også ha det i et litermål å mikse med en stavmikser.
Oppbevares kjølig på glass.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no