top of page
  • Forfatterens bildeKokken

3 typer marinader

Oppdatert: 27. apr. 2019


Grillmaten blir mye bedre med dine egne hjemmelagde marinader og sauser

Ta grillmaten til nye høyder med dine egne knallgode marinader. Her skal du få oppskrift på 3 av våre favoritter som passer til alle typer grillmat.


Det beste av alt er at de også er god som saus eller dipp, så ikke bare gjør de grillmaten bedre, de passer godt som tilbehør og!


BBQ marinade


Hjemmelaget bbq saus er enkelt å lage, og løfter grillmaten til nye høyder.

Alle liker en god bbq saus, ihvertfall over dammen. Det finnes et bredt utvalg av sauser i butikken, men den beste lager du selv.

Denne marinaden kan også brukes som saus, og blir fort standard tilbehør til grillmaten sommer igjennom. Den passer aller best til rødt kjøtt og kylling, men smaker godt til grillet hvit fisk og grønnsaker.

Vi har brukt røkt salt i marinaden for å gi den et litt røkt preg, men du kan også bruke salt uten smak.


 

Du trenger:

2 stk skrelt hvitløkfedd

2 ts hakket ingefær

2 dl ketchup

1 dl kecap manis

2 ss honning

1 ts røkt salt


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en blender og miks sammen. Du kan også ha det i et litermål å mikse med en stavmikser.

  2. Oppbevares kjølig på glass.

Asianstyle marinade med soya, lime og ingefær


En asiatisk inspirert marinade som er perfekt til svin og lyst kjøtt

Denne marinaden er perfekt til svin eller annet lyst kjøtt. Den er også godt til ulike typer skalldyr som skal grilles.

Kanskje ikke den mest vanlige marinaden til grillmaten, men vi lover at den er vel verdt et forsøk.

Akkurat som med bbq marinaden passer den også godt som saus til ulike grillretter.


 

Du trenger:

1 dl kecap manis

1 dl hosin saus

2 stk skrelt hvitløksfedd

2 ts hakket ingefær

2 ss honning

1 ss sesmolje

Saften av 1 stk lime

Litt chili om du vil ha en litt spicy


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en blender og miks sammen. Du kan også ha det i et litermål å mikse med en stavmikser.

  2. Oppbevares kjølig på glass.

«Grønn» marinade med persille og hvitløk


Denne dressingen er god til sjømat og grønt på grillen!

En grønn drøm av en urtemarinade med masse smak, som er perfekt til grillet sjømat eller grønnsaker.

Den er også perfekt til du har masse urterester på lur, da lager du bare en stor mengde marinade og fryser ned i porsjonsposer.


Prøv denne marinaden til grillede blåskjell, eller til grillet hvit fisk – som for eksempel brosme eller steinbit.

Du kan også bruke den som en oljebasert urtedressing.


 

Du trenger:

2 dl rapsolje

2 fedd hvitløk

50 gr persille

25 gr basilikum


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en blender og miks sammen. Du kan også ha det i et litermål å mikse med en stavmikser.

  2. Oppbevares kjølig på glass.


Bruk rester av urter i marinader, det smaker like godt, og så slipper du å kaste masse gode urter.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

458 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page