Asian style burger med coleslaw og søtpotet

Sol, grill og burger. Det er tre ting som går bra sammen det.
Vi har laget en asiatisk inspirert hamburger med en fresh coleslaw, bakte søtpoteter og forskjellige dipper.
Rett og slett super grillmat.
PS! Bruker du litt havregryn i burgeren holder den seg mer juicy.
Nivå: Enkel Tid: 45-60 minutter (så lenge grillen er varm) Porsjoner: 6 stk burger.
Til burger trenger du:
800 gr kjøttdeig
1 dl lettkokte havregryn
0,5 dl soyasaus
1 stk egg
1 ts salt
1 ss hakket koriander
¼ ts salt
6 stk gode hamburgerbrød
Slik gjør du:
Bruk en kjøkkenmaskin med k-grind til å mixe sammen deigen.
Ha karbonadedeig, havregryn, salt, koriander og chili i en bolle. Mix sammen på lav hastighet. Bland sammen egg og soya å spe inn i farsen.
Når alt er blandet sammen former du deigen til 6 jevnstore burgere.
Grill burgerene på begge sider til de er gjennomstekt.
Vi pleier å gi brødene en runde på grillen også.
Til tilbehør trenger du:
3 stk middels store søtpoteter
1 stk gulrot
¼ stk brokkolitopp
¼ stk hodekål
1 stk rødløk
3 stk lime
1 stk avocado
1 ss sriracha
1 stk egg
Rapsolje
Slik gjør du:
Skrell søtpoteter å kutt i jevnstore litt tykke staver. Bland sammen med litt olje, salt og pepper. Fordel jevnt utover et brett med bakepapir å stek i en forhåndsvarmet ovn på 180 grader i 25-30 minutter til de er gjennomstekt.
Skrell gulrot å rasp grovt, det samme gjør du med brokkolien.
Kutt kål og løk i tynne strimler. Bland sammen og ha i 1 ss sriracha majones før servering (oppskrift under)
Ha egg, sriracha, saften av 1 stk lime og litt salt i et litermål å bland sammen med en stavmixer. Spe inn olje til du får en tykk og fin majones. Smak til med mer salt, lime eller sriracha om det trengs.
Skrell avocado å mos sammen med saften av 1 stk lime. Smak til med salt og mer limesaft.
Server burger rett fra grillene med tilbehør og dipper.
Håper det smaker!