• Kokken

Asianstyle kylling i pita


Saftig grillet kylling i supergode hjemmelagde naanbrød? Ja takk!

Saftig grillet kylling servert i et luftig brød sammen med en smakfull salat med glassnudler. Det er denne retten kort oppsummert. Denne retten er både enkel og rask å lage, med masse spennende og gode smaker.


Kyllingen har vi marinert i en smakfull og god marinade med asiatisk preg som passer perfekt til hvitt kjøtt og kylling. Grillbrødet har vi laget med yoghurt og bakepulver, en supersmart løsning på brød på grillen, for det trenger ingen heving.


Salaten er laget med glassnudler, masse grønnsaker og en dressing med soya og sesam.

Oppskrifter er til 4-6 personer. Tid: ca 60 minutter.


Grillet kylling

800 gr kyllinglår

3 ss soyamarinade


Slik gjør du:


  1. Legg kyllingen i en brødpose og hell over marinade. Knyt igjen og rist godt. La kyllingen ligge i 30 minutter.

  2. Varm opp grillen mens kyllingen marineres. Grill den først på direkte (høy) varm, før du griller på indirekte varme. Snu kyllingen et par ganger slik at den grilles jevnt. Den trenger ca 10-15 minutter på grillen, det som avgjør om du lykkes er hvor lenge du lar den hvile.

Kyllingen skal være gjennomstekt, men fortsatt saftig, da er hviling trikset.


Soyamarinade

4 ss kecap manis

2 ss hosin saus

2 stk hvitløksfedd finhakket

2 ts ingefær finhakket

2 ss honning

1 ss sesmolje

Saften av 1 stk lime


Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser.


Grillbrød

4 dl yoghurt naturell

8 dl siktet hvetemel + litt ekstra til å kjevle ut brødene.

2 ts bakepulver

25 gr romtemperert smør

1/2 ts salt

1 ts organo


Slik gjør du:

  1. Ha alt i en bolle og rør sammen til en jevn deig med k-grind. Den skal være litt bløt, men ikke slik at du ikke kan jobbe med den.

  2. Dryss mel utover benken, og skrap deigen utav bollen. Rull den opp til en avlang pølse og fordel i ønsket antall porsjoner.

  3. Dryss litt mel over og rull opp til små baller. Press eller kjevl ballene flat og grill på en varm grill til de blåser seg opp og får et pent mønster.

  4. Grill brødet like lenge på begge sider.

  5. Ta de av grillen og skjære et snitt midt i brødet på langs slik som et pitabrød.

Asiatisk salat

1 pk glassnudler

1 stk kinakål

1 stk avocado

200 gr østerssopp

¼ ts grønn chili

2 stk gulrot

2 ss asiatisk marinade

1 ts sriracha

1 stk lime


Slik gjør du:

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken, skyll de godt i kaldt vann når de er ferdig kokt.

  2. Snitt kinakål, gulrot, chili og sopp i tynne strimler. Fres raskt i en stekepanne med litt olje til grønnsakene får litt farge.

  3. Bland inn avocado du har kuttet i fine terninger, ferdig kokte nudler, asiatisk marinade, sriracha og limesaft.

Kutt kyllingen i tynne skiver og server i pitabrød sammen med salaten.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS