
Asianstyle nudelsalat med kylling

Noen middager passer like godt i travle hverdager eller som avslutning på en fin uke. Enkelte søndager er full av aktiviteter og da trenger man noen raske, gode og sunne middager i repertoaret. Slik som denne super gode asianstyle kyllingsalaten.
Tid: 30 minutter Porsjoner: 4 stk Nivå: Enkel
Du trenger:
1 pk kyllinglårfilet (600gr)
2 brett nudler
1 stk moden mango
2 stk lime
2 stk gulrot
1 stk rødløk
½ stk agurk
3 stk reddik
Koriander, cashew/peanøtter, vårløk, chili, soya og sriracha etter ønske til topping.
Slik gjør du:
Begynn med å sette stekeovnen på 180 grader varmluft og en gryte med vann til nudlene på kok.
Krydre kyllingen etter ønske, vi anbefaler salt, chilipepper og litt sesamfrø.
Stek kyllingen på begge sider i en varm stekepanne med litt olje til den får en gylden farge.
Ha over i en ildfast form eller sett pannen rett i ovnen og stek til den er gjennomstekt (ca.10-15 minutter). Ta kyllingen ut av ovnen å la den hvile i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
Kok nudler etter anvisning på pakken, sil av vannet når det er ferdig kokt.
Skrell og rasp gulrot, finsnitt rødløk og grovhakk til koriander. Ha dette i en bolle og bland sammen med nudlene. Smak til med soya og limesaft.
Skrell mango og miks til en pure sammen med saften av en lime. Bruk enten en blender eller stavmikser. Om mangoen ikke er moden, så er det bedre å skjære den i terninger/skiver å blande sammen med nudel-salaten.
Høvle agurk og reddik i tynne skiver, bruk en ostehøvel eller mandolin. Pass på fingertuppene!
Server kylling med nudelsalat, høvlede grønnsaker og en rikelig mengde topping.
Håper det smaker!