
Asiatisk laksesalat

En full fart rett som fungerer enten som en lett middag eller som en lunsj i helgen. Masse gode smaker, som alle liker. Skulle du få noen rester (lite sannsynlig) så ta det med deg i en liten boks som lunsj på jobb eller andre steder dagen etter.
Du trenger:
150 gram laks uten skinn og bein per person
2 brett nudler
½ pk sukkererter
1 stk liten mango
1 stk liten rødkål
1 stk avocado
2 dl soya
1 stk lime
1 ts sriracha
Slik gjør du:
Kok nudler etter anvisning på pakken. Avkjøl de i rennende kaldt vann, sil at de ikke klumper seg.
Kutt laksen i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til den er middelsvarm. Ha i stekeolje, og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. La fisken steke i 2-3 minutter til den blir gyllen og slipper stekepanne. Snu fisken, og stek den like lenge på andre siden. Ta fisken ut av pannen, og la den hvile 5-6 minutter før servering, da blir den saftig og god.
Kutt mango, avocado og sukkerter i jevnstore terninger. Snitt rødkålen tynt. Bland dette sammen med de ferdig kokte nudlene.
Smak til soya med lime og sriracha etter smak. Ha litt av sausen i nudelsalaten, da får den mer smak.
Server stekt laks med nudelsalat og saus.
Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no