Asiatisk torsk med kald vårrull, avocadokrem og ”ponzu”

Denne torskeretten passer ypperlig som en forrett til festmiddagen.
Hva med og by på denne som forrett på nyttårsaften?
En frisk, god og velsmakende start på festen!
Du trenger: (til forrett)
100 gr torskeloin (ryggstykke) per person
2 stk gulrot
2 stk rispapir ark
½ stk agurk
3 stk reddik
1 pot koriander
2 stk avocado
1 stk lime
2 dl soya saus
litt sesamfrø og sesamolje
Slik gjør du:
Stykk torsken i jevne porsjoner.
Rasp gulrot og reddik, kutt agurk i staver. Bland sammen med litt finhakket koriander.
Bløtlegg rispapir, tørk litt av. Fyll med grønnsakene og rull til vårrull. Legg de på plastfolie i kjølekskapet slik at det ikke setter seg fast i underlaget.
Fjern skall og stein fra avocadoen og ha i et litermål med saften fra ½ stk lime og litt salt.
Mix til en glatt krem, smak til om det trengs mer salt/lime.
Bland sammen soya og saften fra ½ stk lime, ha i litt sesmolje om det er ønskelig.
Stek torsken på snitt siden, ca 1 ½ minutt per side. Kryddre med litt salt og dryss over sesamfrø og finhakket koriander før servering.
Server med kaldvårrull, avocadokrem, soyasausen og litt tynt høvlet reddik.
Håper det smaker!