top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Asiatiske salatwraps – en perfekt hverdagslig restemiddag.


Hvem har sagt at restemat trenger å være kjedelig?

Helg byr på moro og gode middager. Men ofte har du kanskje litt rester liggende etter gildet?


Salatblader fylt med glassnudler og en herlig «wok-miks» er perfekt middag i en travel hverdag. Kanskje har du en isbergsalat eller annen bladsalat igjen fra taco-fredag, denne er perfekt å bruke til knallgode salatwraps. Har du ikke rester av salater nevnt tidligere her fortvil dog ikke, dette er en middag du også lett kan transformere og servere som en asiatisk salat.


Oppskrifter er beregnet til 4 personer, og under finner du en liste over ting vi brukte. Du kan helt fint droppe eller legge til ingredienser du føler for. Husk at oppskrifter som regel er en mal, ikke en fasit.


 

Du trenger:

1 stk isbergsalat (eller annen storbladet salat f.eks crisp salat eller hjertesalat)

600 gr nakkekotelett av svin (du kan egentlig bruk det kjøttet du vil, kylling og storfe passer bra her)

1 stk rød paprika

2 stk løk

2 stk gulrot

1 stk avocado

1 fedd hvitløk

1 cm ingefær

2 stk lime

1 pk glassnudler

2-3 ss soya

1-2 ss oystersauce

1 ss sesamolje

½ ts sriracha

Stekeolje

Salt

Pepper

Toppes med sesamfrø og finsnittet vårløk


Slik gjør du:

  1. Er salaten litt slapp river du den inn store blader og legger i kaldt vann. Helst med isbiter, men du kan også la de ligge i en skål i kjøleskapet. La bladene ligge i 10-15 minutter til de blir «sprø» igjen.

  2. Kok nudler etter anvisning på pakken og skyll godt i kaldt vann.

  3. Skrell og kutt paprika, løk og gulrot i tynne strimler. Hvitløksfedd og ingefær skreller du og rasper fint. Ikke bland hvitløk og ingefær

  4. Kutt kjøttet i tynne strimler og krydre med salt og pepper. Stek på høy varme til kjøttet er gyllent og har fått en fin farge.

  5. Ta kjøttet ut av pannen og tilsett grønnsaksstrimler og raspet hvitløk. Stek til grønnsakene har fått litt gyllen farge. Tilsett kjøttet, raspet ingefær.

  6. Ha i soya, oystersauce, sesamolje og sriracha etter smak. Gi et oppkok og smak til med limesaft.

  7. Kutt avocado i jevne små biter, har du litt vårløk liggende snitter du dette tynt.

  8. Server salatblader med glassnudler og «wok-miks»

Håper det smaker!
170 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page