
Bærkake med fransipan

Dette er en mektig og tung kake. Inspirasjonen til denne kaken har vi fra den kjente fyrstekaken. Prinsippet er det samme, men i en forfrisket utgave med deilig sjokolade og gode bær, så nå er den blitt sommervennelig også.
Dette er en supersaftig og mektig kake og den holder seg slik lenge. Så det betyr at den kan lages i god tid før man trenger den.
Mengde: 1 langpanne. Tid: 60 min.
Du trenger til bunn:
120 gr smør
80 gr melis
2 stk egg
250 gr hvetemel
Rør alt sammen til en jevn masse og kjevle den ut med litt hvetemel.
Ha deigen oppi en langpanne kledd med bakepapir.
Nå kan du lage fyllet.
Du trenger:
500 gr mandel
300 gr smør
300 gr sukker
4 stk egg
30 gr Hvetemel
100 gr Mørk sjokolade
100 gr fryste bringebær
100 gr sjokolade + 1 dl melk (som brukes til glasur på kaken)
Friske bær av eget ønske til å drysse over sjokolade glasuren.
Ha mandel, smør, sukker, egg, hvetemel, mørksjokolade og fryste bringebær i en food proccesor og kjør dem til en jevn masse.
Fordel fyllet utover bunnen du har gjort klar og stek kaken på 175*c i 30-40 min.
Avkjøl kaken.
Smelt sjokolade og melk og sprøyt ut over kaken, avslutt med å drysse masse gode bær utover kaken.
Håper det smaker!

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no