Bærkake med fransipan


Denne bærkaken blir fort en vinner på hagefesten i sommer!

Dette er en mektig og tung kake. Inspirasjonen til denne kaken har vi fra den kjente fyrstekaken. Prinsippet er det samme, men i en forfrisket utgave med deilig sjokolade og gode bær, så nå er den blitt sommervennelig også.


Dette er en supersaftig og mektig kake og den holder seg slik lenge. Så det betyr at den kan lages i god tid før man trenger den.


Mengde: 1 langpanne. Tid: 60 min.

Du trenger til bunn:

120 gr smør

80 gr melis

2 stk egg

250 gr hvetemel

  1. Rør alt sammen til en jevn masse og kjevle den ut med litt hvetemel.

  2. Ha deigen oppi en langpanne kledd med bakepapir.

  3. Nå kan du lage fyllet.

Du trenger:

500 gr mandel

300 gr smør

300 gr sukker

4 stk egg

30 gr Hvetemel

100 gr Mørk sjokolade

100 gr fryste bringebær

100 gr sjokolade + 1 dl melk (som brukes til glasur på kaken)

Friske bær av eget ønske til å drysse over sjokolade glasuren.

  1. Ha mandel, smør, sukker, egg, hvetemel, mørksjokolade og fryste bringebær i en food proccesor og kjør dem til en jevn masse.

  2. Fordel fyllet utover bunnen du har gjort klar og stek kaken på 175*c i 30-40 min.

  3. Avkjøl kaken.

  4. Smelt sjokolade og melk og sprøyt ut over kaken, avslutt med å drysse masse gode bær utover kaken.

Håper det smaker!



Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

33 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS