top of page

Bærterte med mascarpone og lakris


Sprø bunn med mascarpone og bær

Det er tid for bær og de må nytes til det fulle. Denne terten er ikke stekt i en terteform, bare kjevlet ut på et bakepapir, ikke at det har noe å si for smaken.

Mascarpone gir en litt fet smak som balanserer syrligheten i bærene, og du kan helt fint bytte ut lakris med vanilje.


 

Tertebunn (mørdeig)

Du trenger:

50 gr  sukker

100 gr smør

150 gr siktet hvetemel

1 stk    egg


 

Slik gjør du:

  1. Sørg for at smøret er romtemperert og kna alt god sammen, du kan godt bruke k-grind på kjøkkenmaskinen.

  2. Pakk deigen inn i plastfolie og legg kjølig i en times tid.

  3. Dryss med mel og kjevl ca 0,5 cm tykk, ha på et stekebrett med bakepapir og stikk hull med en gaffel.

  4. Stek på 180 grader (varmluft) til den er sprø og gyllen (tar ca 15-20 minutter, alt etter ovnen du bruker)

Stikk hull i deigen med en gaffel

 

Mascarpone og lakrikrem

Du trenger:

250 gr mascarpone

1 ts      lakrisgranulat


 

Slik gjør du:

  1. Rør alt godt sammen og sett kjølig.

  2. Smør lakriskrem jevnt utover mørdeigsbunnen og topp med bær.


Den perfekte kake til sommerfesten?

Håper det smaker!

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page