• Kokken

Bakt blomkål med nøttesmør-hollandaise


La blomkålen være stjernen ved middagsbordet, å «løfter» du den opp med en supergod hollandaise får du en middag du neppe kommer til å glemme.

Slik middager med enkle gode smaker er en ting vi virkelig er glad i.


Nivå: enkel? (det skal jo lages hollandaise) Tid: 30-40 minutter. Porsjoner: 4 stk.



Du trenger:

2 stk    blomkål

Olivenolje

Salt+pepper

3 stk    eggeplommer

250 gr smør

2 fedd hvitløk

1 stk    sitron

1 ss     sennep

Salt og cayennepepper

2 dl      hasselnøtter

1 pk     brokkolispirer eller andre spirer.


Slik gjør du:

  1. Fjern bladene på blomkålen og ha legg den en ovnsform med bakepapir. Dryss over olivenolje, salt og pepper. Stek i 20-25 minutter i en forhåndsvarmet ovn på 220 grader varmluft. Stikk en kniv i den for å sjekke at den er ferdig, steketid kan variere etter størrelse på blomkål.

  2. Mens blomkålen står i ovnen

  3. så lager du klar hollandaisen

  4. Lag nøttesmør av smøret og hvitløken. Det gjør du ved å koke smøret til det får en gylden fin farge og nøttete karakter.

  5. Visp sammen eggeplommer, sennep og sitronsaft. Når smøret er ferdig trekk det til sides slik at det blir litt avkjølt.

  6. Pisk eggeplommene luftig over et vannbad (gryte med kokende vann). Spe inn smøret i en tynn stråle til du får en tykk saus.

  7. Smak til med salt og cayennepepper.

Server blomkålen med hasselnøtter du har «roastet» i ovnen (ca 5 min på 220 grader, rull de i et håndkle for å fjerne skallet) og spirer.


Håper det smaker!

114 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS