Bakt blomkål med nøttesmør-hollandaise

La blomkålen være stjernen ved middagsbordet, å «løfter» du den opp med en supergod hollandaise får du en middag du neppe kommer til å glemme.
Slik middager med enkle gode smaker er en ting vi virkelig er glad i.
Nivå: enkel? (det skal jo lages hollandaise) Tid: 30-40 minutter. Porsjoner: 4 stk.
Du trenger:
2 stk blomkål
Olivenolje
Salt+pepper
3 stk eggeplommer
250 gr smør
2 fedd hvitløk
1 stk sitron
1 ss sennep
Salt og cayennepepper
2 dl hasselnøtter
1 pk brokkolispirer eller andre spirer.
Slik gjør du:
Fjern bladene på blomkålen og ha legg den en ovnsform med bakepapir. Dryss over olivenolje, salt og pepper. Stek i 20-25 minutter i en forhåndsvarmet ovn på 220 grader varmluft. Stikk en kniv i den for å sjekke at den er ferdig, steketid kan variere etter størrelse på blomkål.
Mens blomkålen står i ovnen
så lager du klar hollandaisen
Lag nøttesmør av smøret og hvitløken. Det gjør du ved å koke smøret til det får en gylden fin farge og nøttete karakter.
Visp sammen eggeplommer, sennep og sitronsaft. Når smøret er ferdig trekk det til sides slik at det blir litt avkjølt.
Pisk eggeplommene luftig over et vannbad (gryte med kokende vann). Spe inn smøret i en tynn stråle til du får en tykk saus.
Smak til med salt og cayennepepper.
Server blomkålen med hasselnøtter du har «roastet» i ovnen (ca 5 min på 220 grader, rull de i et håndkle for å fjerne skallet) og spirer.
Håper det smaker!