Bakt blomkål med sataysaus og ris

Hverdagsmiddager kan ofte bli litt ensformige og det kan gå mye i det samme. Men det er ikke så mye som skal til for å skape litt variasjon.
En ting vi er blitt glad i er å lage en grønn middag i uken, det er mye godt man kan lage, og det pirrer kreativiteten din.
Vi er jo litt «svak» for eksotiske retter med masse smak, og denne oppskriften med bakt blomkål, sataysaus, salat og ris, falt i smak hos både store og små.
Den er rask å lage, og har masse gode og næringsrike ingredienser.
Tid: 20-30 minutter Antall: 4 porsjoner
Du trenger:
1 stk blomkål
1 ss karripulver
½ ss paprikapulver
60 gr ris per person (eller den mengde du føler din familie spiser)
2 dl peanøttsmør (oppskrift her)
1 stk lime
2 ss soya
1 ss flytende honning
1 stk granateple
1 stk mango
½ stk agurk
Korinader
Olivenolje
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Del blomkålen i 8-12 båter. Dryss over litt olivenolje, å krydre med karripulver og paprikapulver. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen til blomkålen er mør (gjennomstekt) og gyllen. Dette tar ca 20 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Smak til peanøttsmør med limesaft, soya og flytende honning. Begynn med den mengden som står i oppskriften, om du vil ha mer smak, eller tilsette krydder er det helt opp til deg.
Kutt agurk og mango i små terninger og bland sammen til en salat. Tilsett granateple kjerner.
Server bakt blomkål med sataysaus, ris og salat.
Håper det smaker!