Bakt eple med yoghurt og sprø topping

Oppdatert: 24. sep. 2019


Bakte epler til frokost, kvelds eller som en enkel hverdags dessert er aldri feil. En supergod, sunn og litt annerledes variant på eple som alle i familien kommer til og like!


Tid: 45 min      Antall porsjoner: 4 stk



Du trenger:

1 kg     gode epler

1 stk    kanelstang

2 dl      eplejuice

150 gr fryste bringebær

50 gr   honning

Andre ting du trenger:

Yoghurt eller kesam.

Frokostblanding eller granola.



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

  2. Ha eplejuice, fryste bringebær, kanelstang og honning i en gryte og kok opp.

  3. Skrell epler og del i båter. Skjær ut kjernen med frø å ha eple i en ildfast form, fordel de jevnt utover.

  4. Hell over den oppkokte væsken og sett formen inn i stekeovnen.

  5. Bak eplene i 25-30 minutter til de er mør, bruk en kniv til å sjekke. Ta ut av ovnen og avkjøl litt før servering.

  6. Server med topping etter ønske.

Håper det smaker!

66 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS