Bakt eple med yoghurt og sprø topping
Oppdatert: 24. sep. 2019

Bakte epler til frokost, kvelds eller som en enkel hverdags dessert er aldri feil. En supergod, sunn og litt annerledes variant på eple som alle i familien kommer til og like!
Tid: 45 min Antall porsjoner: 4 stk
Du trenger:
1 kg gode epler
1 stk kanelstang
2 dl eplejuice
150 gr fryste bringebær
50 gr honning
Andre ting du trenger:
Yoghurt eller kesam.
Frokostblanding eller granola.
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Ha eplejuice, fryste bringebær, kanelstang og honning i en gryte og kok opp.
Skrell epler og del i båter. Skjær ut kjernen med frø å ha eple i en ildfast form, fordel de jevnt utover.
Hell over den oppkokte væsken og sett formen inn i stekeovnen.
Bak eplene i 25-30 minutter til de er mør, bruk en kniv til å sjekke. Ta ut av ovnen og avkjøl litt før servering.
Server med topping etter ønske.
Håper det smaker!