• Kokken

Bakt frukt med sprø havre og yoghurt


En knalldigg frokost som gir deg en god start på dagen!

Vi vet jo alle at frokost er dagens viktigste måltid (eller er det det?) Men den kan ha en tendens til og bli litt ensformig og kjedelig.


Da anbefaler vi deg å prøve denne knalldigge oppskriften med bakte frukter (og bær), sprø havre og yoghurt.

Ikke bare er det enkelt å lage, det lager seg selv i ovnen, slik at du får tid til en liten powerstrekk på sofaen.

Det smaker rett og slett fantastisk, og fyller opp alle lagrene dine, slik at du kan yte det lille ekstra!


Tid: 20 minutter Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

100 gr fryste bringebær

4 stk eple

2 stk appelsin

2 ss honning

1 stk kanelstang

100 gr havregryn

2 ss linfrø

2 ss chiafrø

2 stk egg

50 gr honing

4 dl yoghurt med smak etter ønske.



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

  2. Skjær av skallet på appelsinen, og skjær så ut «filetene». Skrell eple og kutt i grove biter. Ha i en ildfastform sammen med appelsin, bringebær, kanelstang og 2 ss honning. Sett i ovnen, og bakt til frukten er mør (tar ca 10-15 minutter)

  3. Ha havregryn i en bolle og kna sammen med linfrø, chiafrø, egg og honning. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen og bak i 5-6 minutter. Ta så ut av ovnen og bryt i mindre biter, slik at du får en chuncky crumble. Sett tilbake i ovnen, og bak ca 10 minutter til den er sprø.

  4. Avkjøl frukten litt og server med sprøhavre og yoghurt etter ønske.


og den faller i smak hos store og små!

God frokost!

52 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS