• Kokken

Bakt hverdags-potet


Bakte poteter er skikkelig hverdags snadder!

Bakt potet som hverdagsmiddag er aldri feil. Toppet med sprøtt bacon, rømme og annen god topping er dette en skikkelig nostalgiker. Har du rester av poteter fra søndagsmiddagen er dette den perfekte måte og bruke de opp på.


Prinsippet er enkelt, kokt poteter med skall i lettsaltet vann, og avkjøl litt før du huler ut potetene, og lager en stappe av «innmaten». Så fyller du potetskallene, og baker sprø og gyllen i ovnen.


Rett og slett skikkelig snadder!


Tid: ca 40 min (kommer an på størrelsen til potetene) Antall: 4 porsjoner.



Du trenger:

8 stk mellomstore poteter

2 stk eggeplommer

50 gr revet parmesan

150 gr bacon terninger

200 gr mais

2 dl rømme

1 stk vårløk

½ stk sitron

Salt, pepper og chili flakes



Slik gjør du:

  1. Ha potetene i en gryte, og dekk med vann. Ha i 1 ts salt per liter vann. Kok potetene til de er ferdig kokt.

  2. Sil av vannet, og del potetene i to. Bruk en skje, og skrap ut innmaten. Ha i en bolle, og rør inn eggeplommer og revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

  3. Ha fyllet tilbake i potetene, og sett inn i ovnen på 220 grader varmluft med grillelement. Når potetene er gyllen og sprø er de ferdig, tar ca 10 minutter.

  4. Sprøstek baconet, og finsntt vårløken.

  5. Server bakt potet med bacon, mais, rømme og vårløk, topp med litt chiliflakes om du vil.


Håper det smaker!


PS: Ja, de kan også brukes som tilbehør til lørdags-biffen, bare lag litt færre.

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS