• Kokken

Bakt kylling med potetsalat og sommerlige grønnsaker


Hverdagen kaller for flere og flere av oss. Men vi trenger ikke gi opp sommerlige middager av den grunn. 

Bakt kylling med en kremet potetsalat og gode grønnsaker passer perfekt enten du er i feriemodus enda eller om hverdagsmiddagene kaller. Har du tid til å fyre opp grillen så er det bare en bonus å grille kyllingen.

Her har vi brukt kyllinglår, du kan bruke bryst men da må du huske at den har litt annen steketid.


Nivå: Enkel.     Tid: ca 45 minutter.    Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

1 pk     kyllinglårfilet (eller annen kyllinglår produkt)

2 feddhvitløk

timian

400 gr småpotet

1 stk    liten spisskål eller annen sommerkål

1 pk     reddik

1 pk     sukkererter

1 beger creme fraiche

2 ss     dijon sennep

2 ss     finhakket rødløk

1 ss     hakket persille

Sitron

Salt og pepper



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft. Ha potetene i en gryte, dekk med vann og ha litt salt, sett så potetene på kok. Sett en gryte med 2 liter vann og 1 ss salt på kok, dette bruker du til å «blansjere» grønnsakene.

  2. Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek den gylden på begge sider, ha et par hvitløksfedd som du har presset flat med en kniv i pannen. Bruker du kylling med skinn steker du den litt lenger på skinnsiden slik at skinnet blir sprøtt. Ha den over i en ildfastform å stek den ferdig i stekeovnen (ca 20-25 minutter) La den hvile litt før servering.

  3. Bland sammen creme fraiche, sennep, rødløk, persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper etter ønske. Når potetene er ferdig kokt så siler du av vannet. La potetene avkjøle seg litt før du deler de i 2 å blander med dressingen.

  4. Fjern de ytterste bladene på kålen, del den i 12 båter men behold litt av stilken på slik at den ikke faller fra hverandre. Reddiker deler du i 4 og sukkererter i 2. Ha først kålen i vannet, når den har kokt i 2 minutter har du i reddiker og sukkererter, kok så i ca 2 minutter til før du siler av vannet.

  5. Grønnsakene skal ikke være helt gjennomkokt, men litt «crispy».

Server varm kylling med lun potetsalat og grønnsaker.


Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS