top of page

Bakt ostekake


Bakt ostekake er en sikker vinner hos ostekake elskerene der ute!

Dette er virkelig en himmelsk deilig kake. Den er superluftig, søt, frisk og rett og slett helt fantastisk latterlig god. Den er like god rett fra ovnen eller som kald rett fra kjøleskapet.

Den er en god forandring fra den ustekte varianten.


Mengde: 1 langpanne. Tid: Ca. 60 minutter.

Bunn:

500 gr havrekjeks

180 gr smør

  1. Smelt smøret og kjør kjeks og smør i en foodproccesor.

  2. Fordel massen utover i en langpanne kledd med bakepapir.

Ostefyll:

6x 125gr kremost naturell

6 dl seter rømme

200 gr sukker

8 stk eggeplomme

100 gr hvetemel

Frø fra 1 stk vaniljestang

Zest og juice fra 2 sitroner

8 stk eggehviter

100 gr sukker

Bringebær

Sjokolade

  1. Stivpisk eggehviter og 100 gr sukker.

  2. Samtidig ha resten av ingrediensene oppi foodproccesor og kjør til en jevn masse.

  3. Vend ostemassen inn i eggehvitene og fordel røren utover kjeksbunnen.

  4. Dryss bær og sjokolade på og stek kaken på 165*c i ca 30-40 minutter.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbied med - og publisert på plusstid.no



255 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page