Barnas favoritt kjeks

Sommer i Norge betyr ikke alltid sol og pent vær. Da er disse kjeksene er perfekt aktivitet å dra med seg barna på. Med mørdeig som kjeksbunn og syltetøy etter ønske kan de lages i akkurat den form og med det fyllet man måtte ønske.
Lag melisglasur med forskjellige farge å la barna slå seg løs, da blir ikke «triste» sommerdager så alt for verst.
PS! Disse kjeksene er like gode året rundt og passer perfekt til barnebursdager og festligheter.
Du trenger til mørdeig/kjeks: (antall varierer etter hvor store/små du lager kjeksene)
250 gr hvetemel
80 gr melis
125 gr meieri smør
1 stk egg
Syltetøy etter ønske
Slik gjør du:
Temperer smøret å rør alt sammen i en bolle. Kna deigen godt og pakk den i plastfolie.
La den ligge kjølig i minst 30 minutter.
Kjevle tynt (husk å dryss med hvetemel). Stikk ut i ønskede former, husk og gjør det i par/dobbelt når du skal lage fylte kjeks.

Legg på litt syltetøy på den ene halvdelen, så legger du den andre oppå. Et lite tips er og ha syltetøyet på en sprøytepose når du skal fylle kjeksene, da er det lettere og ikke søle pluss at du har mer kontroll på hvor mye du har i.
Stek på 160 grader over og undervarme i ca 10-12 minutter til de er lett gyllen. Avkjøl så på rist.

Melisglasur
Du trenger:
1 stk eggehvite
250 gr melis
1 ss sitronsaft
Konditorfarge
Slik gjør du:
Bland sammen eggehvite, melis og sitronsaft. Dette røres hvitt med en k-grind i en kjøkkenmaskin. Glasuren skal ha en litt seig konsistens. Bruk konditorfarge etter ønske.
Vil du at fargene skal flyte i hverandre, ha i et par dråper vann å rør godt sammen.
