Barnas favoritt kjeks


Sommer i Norge betyr ikke alltid sol og pent vær. Da er disse kjeksene er perfekt aktivitet å dra med seg barna på. Med mørdeig som kjeksbunn og syltetøy etter ønske kan de lages i akkurat den form og med det fyllet man måtte ønske.

Lag melisglasur med forskjellige farge å la barna slå seg løs, da blir ikke «triste» sommerdager så alt for verst.

PS! Disse kjeksene er like gode året rundt og passer perfekt til barnebursdager og festligheter.



Du trenger til mørdeig/kjeks: (antall varierer etter hvor store/små du lager kjeksene)

250 gr hvetemel

80 gr   melis

125 gr meieri smør

1 stk    egg

Syltetøy etter ønske



Slik gjør du:

Temperer smøret å rør alt sammen i en bolle. Kna deigen godt og pakk den i plastfolie.

La den ligge kjølig i minst 30 minutter.

Kjevle tynt (husk å dryss med hvetemel). Stikk ut i ønskede former, husk og gjør det i par/dobbelt når du skal lage fylte kjeks.


Legg på litt syltetøy på den ene halvdelen, så legger du den andre oppå. Et lite tips er og ha syltetøyet på en sprøytepose når du skal fylle kjeksene, da er det lettere og ikke søle pluss at du har mer kontroll på hvor mye du har i. 

Stek på 160 grader over og undervarme i ca 10-12 minutter til de er lett gyllen. Avkjøl så på rist.


Melisglasur

Du trenger:

1 stk    eggehvite

250 gr melis

1 ss     sitronsaft

Konditorfarge



Slik gjør du:

Bland sammen eggehvite, melis og sitronsaft. Dette røres hvitt med en k-grind i en kjøkkenmaskin. Glasuren skal ha en litt seig konsistens. Bruk konditorfarge etter ønske.

Vil du at fargene skal flyte i hverandre, ha i et par dråper vann å rør godt sammen.



24 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS