top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Blåskjell green curry med nudler og grønnsaker



Onsdag er lillelørdag og da passer det jo perfekt å drømme om hvilke digge middagsretter du kan kose deg med i helgen. Når er det sesong for blåskjell, og da er det lite som er bedre enn en knallgod green curry gryte med blåskjell.


Det er ihvertfall en av våre lørdags favoritter, men vi tørr og påstå at det passer som en god hverdagsmiddag på dager du vil unne deg det lille ekstra. Det tar nemlig ikke lang tid å lage, samtidig som det er enkelt.


Det er et par ting du må tenke på når du kjøper blåskjell. Kjøp de alltid på slutten av handleturen, slik at de holder seg kald. Legg de luftig i kjøleskapet når du kommer hjem. Ikke i pose fra butikken, eller dekket med plast. Ikke legg de i kaldt springvann, blåskjell hører hjemme i saltvann. Skyll de før du skal dampe de. På plast"handtaket" til blåskjell nettet står det best før dato. Og lukt på skjellene før du kjøper de, det skal lukte friskt av sjø, altså så lite som mulig.


Tid: 20-25 minutter. Porsjoner: 4 stk

 

Du trenger:

1 kg blåskjell

1 brett nudler

1-2 ts green curry (alt ettersom hvor sterk du vil ha den)

4 dl kokosmelk

1 stk hvitløksfedd

1 stk gulrot

1 stk fennikel

4 stk reddik

1 stk bok choy

1/2 pk sukkererter

1 stk lime

koriander

salt, pepper

stekeolje


 

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt rødløk, hvitløk og gulrot i tynne strimler.

  2. Stek raskt i en dyp stekepanne med litt olje. Ha i blåskjell, green curry paste og kokosmelk. La det stå og småkoke i 10 minutter.

  3. Kok nudler etter anvisning på pakken.

  4. Kutt fennikel, reddik, bok-choy og sukkererter i grove biter. Kok grønnsakene i 2 minutter, i lettsaltet vann.

  5. Tilsett nudlene og grønnsakene i currygryten, og smak til med salt og limesaft.

Håper det smaker!


111 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page