top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Blåskjell – Hvordan lage verdens beste blåskjell på grillen? Det er enklere enn du tror.


Grillede blåskjell - Kokkens favoritt på grillen!

Blåskjell er det sommeren favoritt snacks fra grillen? Det er godt mulig. Du har kanskje ikke grillet blåskjell før, og tenker at det er litt stressende.


Det er så langt fra sannheten du kan komme. Men gode blåskjell, en god marinade og aluminiumsfolie så er du imål. Når du griller blåskjellene får du også mer smak på, siden du bruker olje, og ikke væske til å tilberede de.


Og selv om blåskjell er aller best når det er kaldt i vannet, så er det like god på sommeren, det er bare litt mindre «mat» i blåskjellene.


 

Du trenger:

1 nett blåskjell

2 ss urtemarinade

Aluminiumsfolie

Slik gjør du:


 

Forvarm grillen.

  1. Skyll rask av blåskjellene, ta vekk knuste skjell og åpne skjell. Ha blåskjellene i en bolle og bland i urtemarinade.

  2. Pakk blåskjellene inn i alufolie, pass på at pakken er helt tett.

  3. Legg blåskjellene på grillen, og grill i 6-7 minutter. Da skal de åpne seg, akkurat som om du ville dampet de.

Server som de er, gjerne med en god salat og litt godt brød. Håper det smaker!


Bruk en god urtemarinade på blåskjellene!

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

103 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page