"Bolinhos" med pinnekjøtt
Oppdatert: 13. des. 2020

Bolinhos er tradisjonelt sett klippfisk boller. Har du rester av pinnekjøtt er det helt perfekt å lage noen gode bolinhos. Det krever få ingredienser, og smaker utrolig godt! Spesielt med en god aioli.
Tilberedningstid: 1 time Antall porsjoner: 20 stk
Dette trenger du:
500 gr mandelpotet
200 gr ferdig kokt og renset pinnekjøtt
2 ss finhakket persille
1 stk eggsalt og pepper
god aioli eller annen majones
olje til fritering
Slik gjør du
Skrell mandelpoteter og kok til de er ferdig. Sil av vannet. PS! Husk at mandelpotet ikke må fosskoke, da går de i oppløsning.
Mos potetene med en stamper, og bland inn pinnekjøtt. Ha i egg, og finhakket persille. Bland godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Varm opp frityrolje til ca 160 grader. Bruk to skjeer, og form boller som du friterter.
Server med god aioli eller annen majones.
Håper det smaker!