top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Boller med en vri


Boller stekt som arme riddere servert med peanøttsmør, syltetøy og krem

Boller er godt, det er vel derfor det bakes så mye boller iløpet av året. Noe som ofte blir en gjenganger er at man som regel baker litt for mye. De bollene ender fort opp i frysen eller blir liggende i en pose til de blir tørr.

Vi kan vel alle være enig om at nystekte boller er best (ingen protest?), men det betyr ikke at du trenger å gi opp håpet med de tørre bollene. Her kommer vi med en super løsning, slik du at du sparer deg før sløsing.


Du kan nemlig lage "arme-boller", altså dyppe de i en eggemiks og steke gyllen i godt smør.

Super godt og definitivt en kaloribombe!


Under får du oppskrift på en god bolledeig, så er det opp til deg om du vil lage mange nok, slik at du får rester.


 

Du trenger: (til 10 stk boller)

1 ss      tørr gjær

50 gr    smeltet smør

2 dl      lunken melk

3 ss      sukker

½ ts     kardemomme

330 gr  siktet hvetemel


 

Slik gjør du:

  1. Ha mel, gjør, sukker og kardemomme i en eltebolle. Bland sammen melk og smør.

  2. Spe inn på lav hastighet, når deigen er blandet skrur du opp hastigheten litt og elter deigen i ca 10 minutter til den «slipper» bolle. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse.

  3. Skrap deigen ut av eltebollen med en slikkepott å del den i like emner.

  4. Dryss litt mel på benken å rull opp til hveteboller.

  5. Ha på et stekebrett med bakepapir, dekk til et klede å hev i 1 time.

  6. Stekes på 240 grader varmluft i 5-7 minutter.

Avkjøl på rist etter steking.


 

Slik lager du en god eggemiks til arme riddere, skal du lage mer er det bare og øke mengden i oppskriften:

  1. Visp sammen 4 stk egg, 2 ss sukker og 1 dl melk.

  2. Dypp bollene nedi eggemiksen, ikke la de ligge lenge, da blir det litt vel bløt.

  3. Stek gyllen på begge sider i en mellomvarm stekepanne med godt smør.

Server med ønsket tilbehør. Peanøttsmør, syltetøy og krem er ikke feil!


Håper det smaker!

261 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page