Brente mandler

Oppdatert: 23. nov. 2019


knasende søte fristelser.

Det blir ikke jul uten brente mandler, og det er superenkelt å lage de selv. Vi har hatt i litt krydder, som anis og kanel, noe som gir mandlene det lille ekstra julepreg.


Tilberedningstid: 30 min. Antall porsjoner: 1 lite norgesglass


Du trenger:

400 gr mandler

200 gr sukker

2 dl vann

2 ss smør

0.5 ts kanel

0.5 ts malt anis

0.5 ts maldonsalt


Slik gjør du:

  1. Vi liker og steke mandlene i ovnen på 200℃ i 10 minutter, da får du en god smak av ristede nøtter.

  2. Kok opp sukker og vann, ha i kanel og anis, bruk en vid gryte. La det stå og koke på middels varme, mens nøttene står i ovnen.

  3. Ha i nøttene og rør godt, bruk en tresleiv. Du må røre hele tiden, sukkeret skal krystallisere seg, og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.

  4. Rør videre til sukkeret smelter igjen, og mandlene blir blanke. Nå kan du ha i smør og salt, å røre godt til alt er blandet.

  5. Bruk gjerne bakepapir til å spre mandlene jevnt utover på. Bruk to gafler til å dra mandlene fra hverandre, slik at du ikke får en stor klump.

  6. Avkjøl og oppbevar i en lufttett beholder.


Håper det smaker.

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS