Brioche-buns

Mel, egg, smør, gjær, sukker og salt i perfekt harmoni. Brioche er bakverket du serverer når du virkelig har lyst på noe spesielt. Passer perfekt som burgerbrød også.
Denne oppskriften holder til 10 ”porsjonsbrød” eller 1 brød stekt i form.
Du trenger:
500 grsiktet hvetemel + 1 spise skje
6 stk mellomstore egg
10 gr salt
75 gr sukker
½ posetørrgjær
200 grtemperert saltet smør
Slik gjør du:
Ha siktet hvetemel, salt, sukker og gjær i en eltebolle. Skill eggene og ha i en skål eller litermål. Begynn å elt deigen på lav hastighet mens du ”sper” i et og et egg.
La deigen elte på lav hastighet i 5 minutter før du har i smøret som du har delt i terninger litt og litt.
Ha i 1 ss hvetemel slik at deigen blir jevn igjen og elt på middels hastighet i 10 minutter til den slipper eltebollen.
La deigen heve/hvile på kjøkkenbenken til dobbel størrelse, ta ut av bollen og kna sammen med litt mel. Form til porsjonsbrød eller ha i en brødform.
Om du former til porsjonsbrød ha de på stekebrett med bakepapir, press litt flat og la heve i 1 time.
Pensle med egg å stek på 180 grader i 14 minutter.
Skal du steke i brødform er det best og ha deigen i formen, dekke med plastfolie og la stå i kjøleskap over natten. Så steker du brødet på 180 grader i 30-40 minutter til det er ferdig.
Husk å ta av plastfolien før steking;)
Håper det smaker!