• Kokken

Brioche-buns



Mel, egg, smør, gjær, sukker og salt i perfekt harmoni. Brioche er bakverket du serverer når du virkelig har lyst på noe spesielt. Passer perfekt som burgerbrød også.

Denne oppskriften holder til 10 ”porsjonsbrød” eller 1 brød stekt i form.



Du trenger:

500 grsiktet hvetemel + 1 spise skje

6 stk mellomstore egg

10 gr salt

75 gr sukker

½ posetørrgjær

200 grtemperert saltet smør



Slik gjør du:

  1. Ha siktet hvetemel, salt, sukker og gjær i en eltebolle. Skill eggene og ha i en skål eller litermål. Begynn å elt deigen på lav hastighet mens du ”sper” i et og et egg.

  2. La deigen elte på lav hastighet i 5 minutter før du har i smøret som du har delt i terninger litt og litt.

  3. Ha i 1 ss hvetemel slik at deigen blir jevn igjen og elt på middels hastighet i 10 minutter til den slipper eltebollen.

  4. La deigen heve/hvile på kjøkkenbenken til dobbel størrelse, ta ut av bollen og kna sammen med litt mel. Form til porsjonsbrød eller ha i en brødform.

  5. Om du former til porsjonsbrød ha de på stekebrett med bakepapir, press litt flat og la heve i 1 time.

  6. Pensle med egg å stek på 180 grader i 14 minutter.

  7. Skal du steke i brødform er det best og ha deigen i formen, dekke med plastfolie og la stå i kjøleskap over natten. Så steker du brødet på 180 grader i 30-40 minutter til det er ferdig.

  8. Husk å ta av plastfolien før steking;)

Håper det smaker!



27 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS