Brioche med valmuefrø


Brioche med valmuefrø er perfekt enten til en frankofil frokost, eller til reker med majones!

Brioche er dette herlige luftige franske bakverket med egg og smør. Perfekt om du har lyst å diske opp med en litt frankofil frokost med marmelade, god ost på en varm sommerdag.

Men dette bakverket er vel så godt til reker med sitron og majones, om du er litt lei den samme gamle loffen.


Mengde: 2 brød stekt i former. Tid: 2 timer.


Du trenger:

25 gr gjær

100 gr meierismør

3 dl melk

2 stk egg

40 gr sukker

700 gr hvetemel

1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret.

  2. Ha kald melk, smeltet smør og gjær oppi en bolle og rør sammen.

  3. Elt inn mel, sukker, salt og egg i melkeblandingen.

  4. Elt deigen i 10 minutter og dekk den til med klingfilm og la den heve på en lun plass til den blir dobbel str.

  5. Del deigen i 2 emner og rull dem til brød eller lag boller som settes sammen til brytebrød.

  6. Dekk til brødformene og hev dem i 30 minutter.

  7. Forvarm ovnen på 200*c.

  8. Dusj/pensle brødene med vann og dryss valmuefrø over

  9. og stek dem i ca. 30 minutter på 180*c og avkjøl på rist.

Håper det smaker!




0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS