Brownies uten egg

En saftig og god brownie uten egg som er laget med yoghurt og tilsatt pekan nøtter.
Toppet med ostekrem og revet sitronzest er den perfekt til bursdagsfest.
Denne kaken er ganske mektig og er stekt i en stekeform som er omtrent halvparten av et stekebrett i størrelse.
Tid: 40 minutter Nivå: Enkelt Porsjoner: 1 stk kake
Du trenger:
100 gr mørk sjokolade
100 gr smør
2 dl yoghurt naturell
1 dl sukker
0,5 dl brun farin
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl grovhakket pekan
125 gr kremost nautrell
80 gr smør
170 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 stk sitron
Slik gjør du:
Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Rør inn sukkeret, bruk visp.
Så rører du inn siktet hvetemel og bakepulver. Rør til du går en klumpfri deig.
Tilslutt har du i pekan nøtter.
Kle formen med bakepapir og ha i deigen.
Stek på 160 grader i 15-20 minutter.
Mens kaken steker gjør du klar kremostkremen.
Kutt smøret i små terninger og ha i en bolle sammen med kremost, melis og vaniljesukker.
Bruk k-grind og pisk kremen luftig.
Ta kaken ut av formen og la den avkjøle seg litt før du har på kremostkremen.
Tilslutt rasper du over sitronzest.
Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no