top of page

Brownies uten egg


En saftig og god brownie uten egg som er laget med yoghurt og tilsatt pekan nøtter.

Toppet med ostekrem og revet sitronzest er den perfekt til bursdagsfest.

Denne kaken er ganske mektig og er stekt i en stekeform som er omtrent halvparten av et stekebrett i størrelse.

Tid: 40 minutter         Nivå: Enkelt    Porsjoner: 1 stk kake


 

Du trenger:

100 gr mørk sjokolade

100 gr smør

2 dl      yoghurt naturell

1 dl      sukker

0,5 dl   brun farin

2 dl      hvetemel

1 ts      bakepulver

1 dl      grovhakket pekan

125 gr kremost nautrell

80 gr   smør

170 gr melis

1 ts      vaniljesukker

1 stk    sitron


 

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Rør inn sukkeret, bruk visp.

  2. Så rører du inn siktet hvetemel og bakepulver. Rør til du går en klumpfri deig.

  3. Tilslutt har du i pekan nøtter.

  4. Kle formen med bakepapir og ha i deigen.

  5. Stek på 160 grader i 15-20 minutter.

  6. Mens kaken steker gjør du klar kremostkremen.

  7. Kutt smøret i små terninger og ha i en bolle sammen med kremost, melis og vaniljesukker.

  8. Bruk k-grind og pisk kremen luftig.

  9. Ta kaken ut av formen og la den avkjøle seg litt før du har på kremostkremen.

  10. Tilslutt rasper du over sitronzest.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

5 786 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page