Burger med chili ost og barbeque majones

Sommer, grill og burger. Det slår stort sett aldri feil og det er vel grunnen til at burgeren er blitt så umåtelig populær.
Vi pleier og variere å mikse burgere etter dagsform og ønske når det skal grilles.
Ta deg gjerne et prat med kidsa, kanskje de har noen ønsker også. Denne har vi laget med chili cheddar og en majones tilsmakt barbeque saus.
Servert med grillet mais og en god coleslaw er det ypperlig grillmat.
Tid: 60 minutter Porsjoner: 6 stk burger med tilbehør.
Burger:
800 gr kjøtt/karbonade deig
1 dl melk
2 ts salt
½ ts pepper
2 ss havregryn (kan sløyfes)
100 gr burger ost med chili
6 stk burgerbrød
Slik gjør du:
Ha kjøttet, salt, havregryn og pepper i en kjøkkenmaskin.
Bland sammen med en k-grind å spe inn melken. Ha så i osten du har kuttet i små biter.
Form til seks like store boller som du presser flat (har du burgerpresse er det topp, om ikke er det ingen krise, bare bruk håndflaten og litt kjærlighet)
Grill burgerne på en forhåndsvarmet grill til de er gjennomstekt.
PS! Sannsynligheten for at det blir litt flammer er stor her siden du har tilsatt ost i burgerfarsen.
PSPS! Gi brødene er runde på grillen!
Salat og tilbehør:
½ stk liten kål
2 stk gulrot
1 stk rødløk
2 ss rømme
1 ts sriracha
½ stk lime
4 stk maiskolber
Slik gjør du:
Skrell løk og gulrot å kutt i tynne strimler. Kjør det samme med kålen.
Bland sammen rømme, sriracha og lime å smak til med litt salt.
Tilsett så dressingen i coleslawen og bland alt sammen.
Grill maisen på alle sider til den har fått fin farge og god grillsmak.
Majones/dipper:
1 stk egg
2 dl nøytral olje
Barbequesaus
Sitron
2 stk modne avocado
1 stk hvitløksfedd
Slik gjør du:
Ha egg og ca 1 ts sitronsaft i en litermål. Spe inn olje mens du mixer med en stavmixer.
Smak til med barbequesaus, sitronsaft og salt.
Del avocado i to å fjern skall og stein. Mos med en gaffel eller i en blender.
Ha i finhakket hvitløksfedd, smak til med sitronsaft og salt.
Server burger med tilbehør.
Håper det smaker!