• Kokken

Burger/pølse-brød


Disse burgerbrødene kan også brukes som pølsebrød.

De krever litt tid siden du må sette en fordeig, men er så absolutt verdt og prøve. Slik gjør du:



Du trenger:

100gr siktet hvetemel

75 gr vann

1/4 ts tørrgjær

500gr siktet hvetemel

2ts tørrgjær

70 gr sukker

9gr salt

2 stk eggeplommer

50 gr smør

300gr «lunken» melk



Slik gjør du:

Fordeig

  1. Rør sammen 100gr siktet hvetemel, 75gr vann og 1/4 ts tørrgjær i eltebollen.

  2. Dekk med plastikk og la stå på kjøkkenbenken i 3-4 timer til den begynner å boble.

Deig

  1. Ha 500gr siktet hvetemel i eltebollen med fordeigen sammen med 2ts tørrgjær, 70 gr sukker, 9gr salt og 2 eggeplommer.

  2. Begynn å elt deigen med en eltekrok og ha i 50gr saltet smør som du har kuttet i terninger (er viktig at dette er romtemperert). Når smøret begynner å blande seg med deigen sper du inn 300gr «lunken» melk. 

  3. Elt deigen på middels hastighet i 10 minutter. La heve til dobbel størrelse og ta ut av bollen.

  4. Del deigen opp i like store brød, (bruk gjerne en vekt og vei de, når de er omtrent like store blir de også stekt jevnt) jeg pleier og ligge på et sted mellom 90-100gr per burgerbrød.

  5. Form hvert brød at la de heve i 1 time. Så presser du de litt flat med handflaten og lar de heve i 30 minutter til.

Så pensler du de med melk, drysser over sesamfrø og steker i en forvarmet ovn på 180 grader (under/overvarme med varmluft) i 12 minutter.


Håper det smaker!

11 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS