
Burger/pølse-brød

Disse burgerbrødene kan også brukes som pølsebrød.
De krever litt tid siden du må sette en fordeig, men er så absolutt verdt og prøve. Slik gjør du:
Du trenger:
100gr siktet hvetemel
75 gr vann
1/4 ts tørrgjær
500gr siktet hvetemel
2ts tørrgjær
70 gr sukker
9gr salt
2 stk eggeplommer
50 gr smør
300gr «lunken» melk
Slik gjør du:
Fordeig
Rør sammen 100gr siktet hvetemel, 75gr vann og 1/4 ts tørrgjær i eltebollen.
Dekk med plastikk og la stå på kjøkkenbenken i 3-4 timer til den begynner å boble.
Deig
Ha 500gr siktet hvetemel i eltebollen med fordeigen sammen med 2ts tørrgjær, 70 gr sukker, 9gr salt og 2 eggeplommer.
Begynn å elt deigen med en eltekrok og ha i 50gr saltet smør som du har kuttet i terninger (er viktig at dette er romtemperert). Når smøret begynner å blande seg med deigen sper du inn 300gr «lunken» melk.
Elt deigen på middels hastighet i 10 minutter. La heve til dobbel størrelse og ta ut av bollen.
Del deigen opp i like store brød, (bruk gjerne en vekt og vei de, når de er omtrent like store blir de også stekt jevnt) jeg pleier og ligge på et sted mellom 90-100gr per burgerbrød.
Form hvert brød at la de heve i 1 time. Så presser du de litt flat med handflaten og lar de heve i 30 minutter til.
Så pensler du de med melk, drysser over sesamfrø og steker i en forvarmet ovn på 180 grader (under/overvarme med varmluft) i 12 minutter.
Håper det smaker!