• Kokken

Burgerbrød ala tangzhong


Saftige og supergode burgerbrød er aldri feil!

Å bake brød etter tangzhong metoden er noe vi virkelig har fått sansen for, og disse burgerbrødene har vi bakt etter nettopp denne metoden. Det gir et fløyelsmykt og litt søtt burgerbrød som gjør at det er lenge til du tyr til ferdig kjøpt burgerbrød når du har fått dreisen på det.


Har du ikke bakt etter tangzhongmetoden før kan det enkelt forklares med at du først lager en jevning som du så bruker i deigen. Dette gir et supersaftig bakverk som holder seg mykt i flere dager. Med pass på – for du blir fort hekta på godt og saftig brød!


Oppskriften gir ca 12 mellomstore burgerbrød eller 8 stk store burgerbrød.

Det tar ca 3 timer å lage burgerbrødene (dette vil avhenge litt av temperaturen i rommet deigen hever i)


Du trenger


Til jevning:

40 gr mel

100 gr vann


Til deig:

400 gr siktet hvetemel

5 gr tørrgjær

1 ts salt

50 gr sukker

1 ss melkepulver (kan sløyfes)

125 gr melk

1 stk egg (60 gr)

50 gr smør (romtemperert, kuttet i treninger)

Litt melk til pensling av brød

Sesamfrø


Slik gjør du:

  1. Lag en jevning på mel og vann, det gjør du ved å røre sammen mel og vann under oppkoking på middelsvarme i en gryte. Bruk en visp når du rører. Når jevningen har tyknet og fått et oppkok, så må du sette den kjølig, slik at den blir avkjølt.

  2. Ha hvetemel, gjær, salt, sukker, melkepulver og jevning i en eltebolle til kjøkkenmaskin. Elt sammen på lav hastighet.

  3. Bland sammen melk og egg, og spe dette sakte inn i deigen som elter. Skru opp hastigheten til middels og la deigen elte i 10 minutter til den slipper bollen litt. Tilsett så smøret og elt deigen i 5 minutter til. Da skal du ha fått en blank og fleksibel deig.

  4. Dekk bollen med plastfolie eller et fuktig klede å la deigen heve til dobbel størrelse.

  5. Dryss litt mel utover benken, og skrap deigen ut av bollen med en slikkepott. Fordel den i ønskede antall brød og form til små boller.

  6. Legg et bakepapir i en mellomstor ovnsform og legg bollene inntil hverandre. La bollene heve i 20 minutter før du presser de litt flat med fingrene. La de så heve i 20 minutter til. Når du hever deigen så er det lurt å dekke den enten med et klede eller med plastfolie.

  7. Pensle burgerbrødene med et tynt lag melk og dryss over sesamfrø.

  8. Stek brødene i 15-18 minutter i en forhåndsvarmet ovn på 200 grader varmluft. Avkjøl brødene på rist!

Håper det smaker!


Press brødene litt flat etter at de har hevet i 20 minutter!

Dryss på sesamfrø etter at de er penslet med melk

Burgerbrødene er klar for steking

Ferdig stekte burgerbrød


0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS