• Kokken

Burgerbuns med spelt, linfrø og kulturmelk


Saftig og gode burgerbrød

Disse bunsene er laget med kulturmelk, linfrø og speltmel. De er saftige og litt syrlige i smaken og passer helt ypperlige til burgere.



Du trenger: (til 10-14 buns)

500 grsiktet speltmel

4 dl kulturmelk

1 ts salt

1 ss tørrgjær

1 ss chiafrø



Slik gjør du:

  1. Romtempere kulturmelken litt før du elter den sammen med resten av ingrediensene.

  2. Elt deigen i ca 15 minutter til de slipper bollen.

  3. Dekk til deigen å la heve til dobbel størrelse.

  4. Ta den ut av bollen og del i 10-14 jevnstore emner. Dryss litt mel på benken og rull de opp til små boller.

  5. Legg på et stekebrett med bakepapir, dryss med mel og legg på et nytt bakepapir. Ha et stekebrett oppå slik at de hever under press. Da får de den karakteristiske burgerbrød formen.

  6. La heve i 1 times tid, ta av brettet, pensle med litt kulturmelk og dryss over litt sesamfrø før du steker på 200 grader i 12-14 minutter til de har fått en fin farge og er ferdig stekt.

Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS