Chiabatta


Chiabatta med laks, avocado og egg, det er godt det!

Chiabatta er et fantastisk bakverk. Disse er eltefrie og krever litt hevetid.

Prøv de med bløtkokte egg, røkelaks, avocado og salat.



Du trenger: (til 10 ciabatta)

400 grsiktet hvetemel

200 grsiktet rugmel

½ ts tørrgjær

1 ss salt

4 ss olivenolje

4,5 dl vann



Slik gjør du:

  1. Ha mel, gjær og salt i en eltebolle. Rør inn lunkent vann og olivenolje med en k-grind-

  2. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve over natten eller minst 8 timer.

  3. Dette er en ganske bløt deig, og skal ikke knaes noe særlig ved utbaking.

  4. Dryss litt mel utover benkeplaten / bakeplaten. Skrap deigen ut av bollen med en slikkepott.

  5. Del deigen i 10 emner, bruk en deigskrape.

  6. Form deigen til litt avlange rundstykker, ikke bruk for mye mel, de skal være litt fuktige.

  7. Legg på et stekebrett med bakepapir å dekk med et kledde.

  8. La heve i 30 minutter før du setter de i en kald stekeovn.

  9. Skru opp temperaturen til 220 grader å stek i 10-15 minutter til de har fått en gyllen brun farge.

Håper det smaker.

7 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS