
Chiabatta

Chiabatta er et fantastisk bakverk. Disse er eltefrie og krever litt hevetid.
Prøv de med bløtkokte egg, røkelaks, avocado og salat.
Du trenger: (til 10 ciabatta)
400 grsiktet hvetemel
200 grsiktet rugmel
½ ts tørrgjær
1 ss salt
4 ss olivenolje
4,5 dl vann
Slik gjør du:
Ha mel, gjær og salt i en eltebolle. Rør inn lunkent vann og olivenolje med en k-grind-
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve over natten eller minst 8 timer.
Dette er en ganske bløt deig, og skal ikke knaes noe særlig ved utbaking.
Dryss litt mel utover benkeplaten / bakeplaten. Skrap deigen ut av bollen med en slikkepott.
Del deigen i 10 emner, bruk en deigskrape.
Form deigen til litt avlange rundstykker, ikke bruk for mye mel, de skal være litt fuktige.
Legg på et stekebrett med bakepapir å dekk med et kledde.
La heve i 30 minutter før du setter de i en kald stekeovn.
Skru opp temperaturen til 220 grader å stek i 10-15 minutter til de har fått en gyllen brun farge.
Håper det smaker.