Churros

Dette er så sykt godt at det finnes ikke ord! Det høres ikke så fristende ut , men man skal ikke dømme etter navnet
Når du lager dette for første gang så må du passe på at du ikke får besøk, for det kommer ikke til å være noe igjen til dem, så godt er det
Du trenger:
4 1/2 dl vann
60 gr smør
1 ts salt
2 ts sukker
280 gr hvetemel
4 stk egg
Slik gjør du:
Kok opp vann, smør og salt i en liten gryte. Rør inn mel i oppkokt væske og rør godt med en tresleiv til massen slipper.
Hell massen over i en kjøkkenmaskin og rør på lav hastighet til massen ikke røyker.
Rør inn egg i massen et og et om gangen (veldig viktig, eller kan massen sprekke).
Ha over i en sprøytepose med tyll
Gjør klart til friteringen:
Gryte eller lignende til å fritere i, skru på varmen.
skål med sukker og kanel mix.
En bakke dekket med tørkepapir til å ligge churrosen i etter de har rullet seg i kanel og sukker.
En klype ev. pølseklype til å snu og ta ut av frityren med.
En liten gaffel til å «kutte» massen med når du sprøyter ut i frityren
Et lite tips for å sjekke om frityren er varm nok er å ta en tresleiv eller annet ubehandlet tre i oljen. Bobler det fra treet så er den klar, hvis ikke så må man vente litt til.
Håper det smaker!