top of page

Churros


Churros

Dette er så sykt godt at det finnes ikke ord! Det høres ikke så fristende ut , men man skal ikke dømme etter navnet

Når du lager dette for første gang så må du passe på at du ikke får besøk, for det kommer ikke til å være noe igjen til dem, så godt er det


 

Du trenger:

4 1/2 dl vann

60 gr smør

1 ts salt

2 ts sukker

280 gr hvetemel

4 stk egg


 

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann, smør og salt i en liten gryte. Rør inn mel i oppkokt væske og rør godt med en tresleiv til massen slipper.

  2. Hell massen over i en kjøkkenmaskin og rør på lav hastighet til massen ikke røyker.

  3. Rør inn egg i massen et og et om gangen (veldig viktig, eller kan massen sprekke).

  4. Ha over i en sprøytepose med tyll

Gjør klart til friteringen:

Gryte eller lignende til å fritere i, skru på varmen.

skål med sukker og kanel mix.

En bakke dekket med tørkepapir til å ligge churrosen i etter de har rullet seg i kanel og sukker.

En klype ev. pølseklype til å snu og ta ut av frityren med.

En liten gaffel til å «kutte» massen med når du sprøyter ut i frityren

Et lite tips for å sjekke om frityren er varm nok er å ta en tresleiv eller annet ubehandlet tre i oljen. Bobler det fra treet så er den klar, hvis ikke så må man vente litt til.


Håper det smaker!

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page