
Churros - med deilig sjokoladesaus!

Churros er av spansk opprinnelse og kan sammenlignes med en smultring, bare at den er avlang, blir rullet i sukker og kanel, før den dyppes i saus.
Denne uimotståelige godbiten forbinder man ofte med Mexico, og den serveres ble flere ulike måter, med forskjellig fyll, saus eller strøssel.
Vi liker den aller best når den dyppes i en god sjokoladesaus med litt salt. Det enkle er ofte det beste!
Tid: ca. 30 min. Mengde: nok til 4 personer.
Churros
Du trenger:
225 gr vann
25 gr meierismør
1 ts salt
2 ts sukker
140 gr hvetemel
2 stk egg
1 ltr solsikkeolje til fritering
Sukker og kanel i en skål til og strø over churros
Slik gjør du:
Kok opp vann, smør, salt og sukker.
Rør inn melet med en tresleiv til det blir en samlet deig som slipper gryten.
Skrap deigen over i en kjøkkenmaskin og rør den med en k-grind til den er lunken, og temperaturen er sunket litt.
Når deigen er lunken, røres eggene inn i deigen, ett av gangen til det er helt rørt inn.
Ha deigen i en sprøytepose med stjernetyll nr:6.
Varm opp oljen til 180*c og sprøyt i deigen, klipp den av når den har ønsket lengde.
Snu churroen når den har fått en gylden farge.
Bruk en klype eller to gafler for å ta churroen ut av frityren og legg en i en skål med sukker og kanel, slik at den blir dekket i sukker og kanel.
Server med en deilig sjokoladesaus.
Sjokoladesaus
Du trenger:
200gr mørk sjokolade
Ca. 2 dl melk
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen og rør inn melken til du får den tykkelsen du ønsker på sausen.
Server varme churros rullet i sukker og kanelmiks sammen med sjokoladesaus.
Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no