Churros - med deilig sjokoladesaus!


Churros rullet i sukker og kanel, og så dyppet i en deilig sjokoladesaus, skikkelig guilty pleasure her!

Churros er av spansk opprinnelse og kan sammenlignes med en smultring, bare at den er avlang, blir rullet i sukker og kanel, før den dyppes i saus.


Denne uimotståelige godbiten forbinder man ofte med Mexico, og den serveres ble flere ulike måter, med forskjellig fyll, saus eller strøssel.


Vi liker den aller best når den dyppes i en god sjokoladesaus med litt salt. Det enkle er ofte det beste!


Tid: ca. 30 min. Mengde: nok til 4 personer.


Churros

Du trenger:

225 gr vann

25 gr meierismør

1 ts salt

2 ts sukker

140 gr hvetemel

2 stk egg

1 ltr solsikkeolje til fritering

Sukker og kanel i en skål til og strø over churros


Slik gjør du:

  1. Kok opp vann, smør, salt og sukker.

  2. Rør inn melet med en tresleiv til det blir en samlet deig som slipper gryten.

  3. Skrap deigen over i en kjøkkenmaskin og rør den med en k-grind til den er lunken, og temperaturen er sunket litt.

  4. Når deigen er lunken, røres eggene inn i deigen, ett av gangen til det er helt rørt inn.

  5. Ha deigen i en sprøytepose med stjernetyll nr:6.

  6. Varm opp oljen til 180*c og sprøyt i deigen, klipp den av når den har ønsket lengde.

  7. Snu churroen når den har fått en gylden farge.

  8. Bruk en klype eller to gafler for å ta churroen ut av frityren og legg en i en skål med sukker og kanel, slik at den blir dekket i sukker og kanel.

  9. Server med en deilig sjokoladesaus.


Sjokoladesaus

Du trenger:

200gr mørk sjokolade

Ca. 2 dl melk


Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen og rør inn melken til du får den tykkelsen du ønsker på sausen.

  2. Server varme churros rullet i sukker og kanelmiks sammen med sjokoladesaus.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

97 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS