Crispy granola med masse godt



Er du litt lei brød eller syntes at en skål frokostblanding er best om morgenen? Denne crispy granolaen med masse godsaker er isåfall midt i blinken for deg!

Laget med havregryn, frø og dadler for så å bli vendt inn i mørk sjokolade og kokosolje.

Super enkel og veldig god!

Lag den gjerne kvelden i forveien da den skal tørke en stund i ovnen.



Du trenger:

100 gr lettkokote havregryn

25 gr   kruskakli

25 gr   gresskarkjerner

1 ss     kokosolje

100 gr dadler uten stein

50 gr   mørk sjokolade

25 gr   kokosolje



Slik gjør du:

  1. Ha havregryn, kruskakli, gresskarkjerner, 1 ss kokosolje og dadlene i en blender og mix sammen til du får en crumble aktig mix.

  2. Ha i en bolle og tilsett 2 spiseskjeer vann og rør med en skjee til du får jevnt store klumper.

  3. Spre jevnt utover et stekebrett med bakepapir å tørk i ovnen på 100 grader i 1,5 timer.

  4. Rør rundt av og til.

  5. Ta ut av ovnen og la den avkjøl litt på kjøkkenbenken, du skal nå kjenne at den har begynt å bli sprø.

  6. Smelt 50 gr mørk sjokolade og kokosolje i en store nok bolle til at du får blandet inn det andre.

  7. Vi bruker en stor stålbolle å smelter det over et vannbad.

  8. Når sjokoladen og kokosoljen er smeltet å blandet sammen har du i crumble og rører med en slikkepott til det blir dekket av sjokoladen.

  9. Ha tilbake på stekebrettet med bakepapir og fordel jevnt utover. La det stå et par timer til sjokoladen har stivnet litt.

  10. Oppbevar i en lufttett beholder på et mørk og kjølig sted!

Server sammen med youghurt/kesam, most banan, nøtter, frø og en god kopp kaffe (eller sjokolademelk for de små)

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS