• Kokken

Crispy gris med avocado majones, ananas og hjemmelaget tortillas


Sprø gris med ananas og grapefrukt!

Taco er ikke bare fredagsmat, det er knall godt uansett hvilken dag du vil spise det.

Denne utgave er laget med sprø gris, ananas og grapefrukt salat, avocado majones og hjemmelaget maistortillas.

Perfekt om du skal sitte lenge rundt bordet og kose deg på kvelden.


Vi har brukt svinekam fra en dansk gris som ble kalt Miljøsvinet, du kan bruke det stykke du vil.

Men det er alltid digg med noen som kan stå lenge i ovnen å kose seg, før man skrur opp varmen og får sprø svor.



Du trenger:

750 gr – 1 kg svinekjøtt med svor (vi har brukt svinekam, du kan bruke ribbe etc etc)

1 stk    ananas

1 stk    grapefrukt

1 pot   koriander

1 stk    avocado

1 ts      sriracha

1 stk    lime

1 stk    egg

2 dl      rapsolje

1 ts      finsalt

salt + pepper

Hjemmelaget maistortillas



Slik gjør du:



Sprø gris

  1. Begynn med grisen, den tar lengst tid. Krydre kjøttsiden godt med salt og pepper.

  2. La ligge, helst over natten, men ihvertfall et par timer. Husk at du må rute svoren, gjerne i terning store ruter. Et tips her er å bruke en skarp kniv, type tapet kniv.

  3. Fin fram en stor nok form til hele kjøttstykket. Ha i nok vann til at det dekker svoren.

  4. Legg i kjøttstykket og stek på 70 grader i 4-5 timer.

  5. Her er det greit og bruke et steketermometer, det er forskjell i størrelse på kjøttstykker.

  6. Har du et lite stykke tar det kortere tid, har du et større stykke tar det gjerne lenger tid.

  7. Det viktigste er at kjernetemperaturen er rundt 65-70 grader før du skrur opp varmen og ”sprør” svoren.

  8. Når du har fått ønsket kjernetemperatur, ta kjøttstykket ut av ovnen, hell av væsken (ta vare på den, god kraft) og snu kjøttstykket slik at svoren er opp.

  9. Skru opp temperaturen til 230 grader, med varmluft og grill element å stek til svoren har blitt sprø.

  10. Avkjøl kjøttstykket litt før du deler det i tynne skiver.



Avocado majones

  1. Når du lager majones er det greit å bruke litermål og stavmixer.

  2. Ha egg i litermål sammen med 1 ts salt og 1ts sriracha. Mix sammen med stavmixer, så sper du inn 2 dl rapsolje i en tynn stråler. Ha majonesen over i en skål.

  3. Del avocadoen i to, fjern skallet og stein. Ha i et litermål sammen med saften fra 1 stk lime.

  4. Mix til en glatt krem med stavmixer. (Her kan du bare skylle litermålet og stavmixeren etter du laget majonesen og bruke det.

  5. Bland sammen majones og avocadokrem, smak til med litt mer salt og limesaft om det trengs.



Ananas og grapefrukt salat

  1. Fjern skallet på grapefrukt, og skjær fruktkjøttet i små biter.

  2. Ananasen fjerner du og skallet på, men husk å skjær ut kjerner i tillegg.

  3. Så kutter du ananas i små biter og blander med grapefrukt.

  4. Server sammen med koriander og hjemmelagdet maistortillas.

  5. Får du ikke tak i maismel, eller har lyst å kjøpe ferdige tortillas kan du gjøre dette også.

  6. Da er det og anbefale at du kjøper corn tortillas eller andre ”små” tortillas.

Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS