• Kokken

Crispy kylling med bakt blomkål og dressing


Sprøstekt kylling med bakt blomkål og dressing med soltrøket tomat, kan fort bli en ny hverdags klassiker

En hverdags middag skal være kjapp, enkel og smakfull ikke sant? Men det er lett å gå tom for inpirasjon noen ganger. Da kan det være greit med en middag som "kickstarter" inspirasjonen.


Crispy kylling med bakt blomkål og en dressing med soltørket tomat er en slik middagsrett. Med gode smaker, og råvarer som er lett tilgjengelig, så blir dette en middag som fort blir en familiefavoritt.


Du bruker ca 30 minutter på å lage denne middagen, og oppskriften er beregnet til 4 personer.


Du trenger:

600-800 gr kyllingfilet(bryst) uten skinn og bein.

4 stk egg

1 dl hvetemel

panko eller griljermel til panering

1 stk stor eller 2 stk små blomkål

1 beger lettrømme

3 spiseskjeer soltørket tomat

2 spiseskjeer bladpersille

1 stk sitron

salt og pepper.


Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

  2. Del blomkålen i store båter, du får 8-12 per blomkål. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt, pepper og olivenolje. Sett inn i ovnen.

  3. Kutt kyllingbrystet i mellomtykke skiver. Krydre med salt og pepper.

  4. Visp sammen egg og ha i en dyp skål, ha mel i en annen, og tilslutt en skål med panko eller griljermel. Vend først kyllingen i mel, så egg, og til slutt panko eller griljermel.

  5. Stek kyllingnuggets i en middelsvarm stekepanne med stekeolje til de er sprø og gyllen.

  6. Lag en dressing ved å blande sammen rømme med finhakket soltørket tomat og persille. Smak til sitronsaft, salt og pepper etter ønske.

  7. Server sprøstekt kylling med bakt blomkål og dressing.

Håper det smaker!
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS