top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Dessert på grillenEn ting er sikkert, vi elsker å grille. Og det er jo med god grunn, for ikke bare smaker det godt, det er også sosialt og noe som samler både venner og kjente.


Men det er så mye mer man kan lage på grillen enn bare «vanlig» grillmat. Har du noen gang tenkt på at du kan grille deg en knallgod og super spennende dessert eller to?


Det er noe av det som vi syntes er aller kjekkest på grillen, det og kunne avslutte måltidet med en god og smakfull dessert.


Når grillsesongen er på sin høyde, er ofte frukt og bær på sitt beste, og det gjør at de passer godt som en god dessert til grillmaten. Her må de være freshe og gode smaker, for grillmat er ofte smakfullt og mektig.

Så det er bare å bruke kreativiteten, prøve deg litt frem, og eksprimentere med ingredienser og smaker. Her skal du få oppskriften på to av våre favoritter, som alle i familien kommer til å like.


Grillet fruktsalat med mascarpone og limeDette er en super dessert til grillfesten i parken eller når du skal lage en fristende og god dessert. Den passer aller best på varme dager, men smaker like godt hele sommeren.


Ananas, mango og vannmelon får en ekstra god og litt søtlig smak når de grilles, og det passer godt å grille på slutten av måltidet når grillen har blitt litt «kaldere». Da kan man bruke den lille ekstra tiden som trengs for at de skal få en fin karamellisering og god smak.


Oppskriften finner du her!


Grillet donuts med kremis og sjokoladesaus.Donuts er alltid godt som dessert. Men grillet donuts det er en enda bedre dessert. Servert varm fra grillen med en god is, sjokoladesaus og bær er en virkelig høydare!


Konditoren sendte noen blikk til Kokken når han foreslo denne desserten, men når vi smakte på den så lyste øynene opp. Faren med å lage denne desserten er at du fort kan forspise deg, så den kan være lurt å ikke lage så mange donuts.


Oppskriften finner du her!


Disse oppskriftene er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

282 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page