Digg saftig sjokoladekake


Dette er en perfekt rask og enkel kake å lage om man har litt dårlig tid, eller når man plutselig bare får lyst på noe godt og tenker at en perfekt saftig og litt klissete kake, som kan minne om brownie er tingen. Glasuren er laget på melkesjokolade og melk, og så litt salte nøtter på toppen.


Du trenger:


Kakebunn:

150 gr smør

250 gr sukker

50 gr kakao

1 ts vaniljeesens

2 stk egg

150 gr hvetemel

¼ ts salt


Glasur:

1,5 dl melk

200 gr melkesjokolade

100 gr salte nøtter


Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175*c over og under varme.

  2. Ha bakepapir i en ¼ gastroform eller 20cm ring.

  3. Smøret skal du «brune» i en gryte. Da koker du smøret på middels varme til det blir gyllent og får en nøttete lukt. Ta gryten av varmen når smøret er ferdig.

  4. Visp inn sukker, kakao og vaniljeesens i smøret.

  5. Så visper du inn et og et egg.

  6. Rør inn hvetemel og salt.

  7. Dette blir en litt seig og tykk masse som du trykker ut i formen og steker i 18-20min.

  8. Avkjøl kaken i kjøleskapet etter steking.


  1. Varm opp melk og sjokolade og rør godt slik at det ikke svir seg.

  2. Når det har blitt en jevn masse smøres den ut på kaken. Dess varmere kaken og glasuren er dess mer flytende blir glasuren.

  3. Kaken her var kjøleskapskald når vi hadde på glasuren.

  4. Topp med salte pistasj eller peanøtter.


Håper det smaker!
227 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png