Donuts


Vi eeelsker disse saftige donutsene med sjokolade. Derfor må vi bare dele dem. Håper du får like mye glede av dem som vi gjør.

Det er jo med god grunn at dette er en favoritt over "dammen". Aller best er de servert ny-fritert med sjokoladeglasur og sprinkels. Det er vel trygt å si at dette faller i smak hos både liten og stor!


Tid: ca.2t. Mengde: ca.6stk



Du trenger:

25 gr smør

1,5 dl melk

½ pk tørrgjær

5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

50 gr sukker

1 ts vaniljesukker

2 stk eggeplommer

Raps olje eller annen nøytral olje til steking

mørk sjokolade til glasur

sprinkels til topping



Slik gjør du:

Smelt smør og bland med melk, varm til 37*c.

Ha alt det tørre i en kjøkken maskin og elt inn det våte. Elt i 5 min til den er fin og smidig.

Dekk til bollen med plastikk og la deigen heve i en times tid på en litt varm plass (slik at deigen får hevet seg godt).


Kjevl deigen til 1 cm tykkelse og stikk ut donutene, du kan bruke utstikkere eller drikkeglass og eggeglass.

Legg dem på bakepapir og dekk til med plastikk, hev i 30 min. Jeg hever dem på tineprogram i stekeovnen.


Varm oljen i en gryte. Stikk en tresleiv oppi oljen, når det koker rundt den da er oljen klar (180*c).

Klipp papiret, slik at bollene ikke blir ødelagt og legg dem oppi gryten, ta vekk papiret.


Etter at de er stekt på begge sider, legges de på et tørkepapir.


Når de er avkjølt så kan de dyppes i sjokoladeglasur eller melisglasur, og pyntes med sprinkels. Namnam.


Min glasur er smeltet sjokolade som jeg rørte inn melk i til passe konsistens.


Håper det smaker!

220 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS