Donuts
Oppdatert: 22. nov. 2020

Vi eeelsker disse saftige donutsene med sjokolade. Derfor må vi bare dele dem. Håper du får like mye glede av dem som vi gjør.
Det er jo med god grunn at dette er en favoritt over "dammen". Aller best er de servert ny-fritert med sjokoladeglasur og sprinkels, men det er bare fantasien som sitter grenser for hva en donut kan toppes med! Det er vel trygt å si at dette faller i smak hos både liten og stor!
Tid: ca.2t. Mengde: ca.6stk
Du trenger:
25 gr smør
1,5 dl melk
½ pk tørrgjær
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
50 gr sukker
1 ts vaniljesukker
2 stk eggeplommer
Raps olje eller annen nøytral olje til steking
mørk sjokolade til glasur
sprinkels til topping
Slik gjør du:
Smelt smør og bland med melk, varm til 37*c.
Ha alt det tørre i en kjøkken maskin og elt inn det våte. Elt i 5 min til den er fin og smidig.
Dekk til bollen med plastikk og la deigen heve i en times tid på en litt varm plass (slik at deigen får hevet seg godt).

Kjevl deigen til 1 cm tykkelse og stikk ut donutene, du kan bruke utstikkere eller drikkeglass og eggeglass.
Legg dem på bakepapir og dekk til med plastikk, hev i 30 min. Jeg hever dem på tineprogram i stekeovnen.
Varm oljen i en gryte. Stikk en tresleiv oppi oljen, når det koker rundt den da er oljen klar (180*c).
Klipp papiret, slik at bollene ikke blir ødelagt og legg dem oppi gryten, ta vekk papiret.
Etter at de er stekt på begge sider, legges de på et tørkepapir.

Når de er avkjølt så kan de dyppes i sjokoladeglasur eller melisglasur, og pyntes med sprinkels. Namnam.
Min glasur er smeltet sjokolade som jeg rørte inn melk i til passe konsistens.
Håper det smaker!