top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Egg og bacon riskake





Etter, under eller før trening. Når du er ute på tur og begynner å bli sur, ja da er en riskake kjekt og ha.

Denne oppskriften holder til ca 12 riskaker


 

Du trenger:

200 gr sushiris/risottoris

150 gr bacon

6 stk egg

1 ss soya


 

Slik gjør du:

  1. Skyll risen godt i kaldt vann, ha i en riskoker (eller gryte) og ha i 4 dl kaldt vann.

  2. Kok risen på lav varme til den er ferdig (i en riskoker går dette av seg selv)

  3. Bland sammen eggene med litt vann og litt salt.

  4. Ha litt rapsolje i en stekepanne og lag en bløt eggerøre.

  5. Baconet sprøsteker du i ovn på 180 grader, avkjøler og kutter/knuser til mindre biter.

  6. Ha så alt i en bolle og bland godt sammen. Finn fram en form kledd med plastfolie eller en brødpose.

  7. Bruker du form har du i blandingen å ”presser” flat med en slikkepott, om du bruker brødposer har du i blandingen og presser/kjevler den ca 2 cm tykk.


Ha i kjøleskapet over natten, kutt i jevne kaker, pakk inn i aluminiumsfolie og kom deg på trening.

Har ikke så veldig mye mer enn maks 1 ukes holdbarhet, kan med nøds fryses, men vil da bli litt tørrere.

81 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page