• Kokken

Eggerøre – slik vi liker den!


En perfekt eggerøre er fuktig, kremet i konsistensen og alltid like godt.

Eggerøre en sann ting som du kanskje tenker at du ikke trenger oppskrift på. Men en helt perfekt eggerøre er ikke bare bare og få til.


Eggerøre er like godt til frokost, lunsj og middag, som til koldtbord og fest, så her er mulighetene mange.


For og få den myke og fuktige konsistensen er det er par triks som er nyttig – nok smør, gode egg og rett temperatur – aller viktigst av disse er rett temperatur. Ikke glem at den fortsatt steker videre i pannen etter at du trekker den av varmen, så er varmen får høy så blir den fort for kompakt.


Vi bruker alltid middels – lav varme, rører (skraper) med en slikkepott (eller steke spade), og er ikke beskjedne med smøret. Også tilsetter vi salt og pepper mot slutten av stekingen.


For å lage en stekepanne eller med andre ord en god porsjon eggerøre trenger du:


10 stk egg

6 ss godt smør

Salt og pepper

Gjerne litt ramsløk eller gressløk


Slik gjør du:

  1. Pisk eggene sammen til de skummer seg og blir litt luftig, det vil hjelpe på slik at du får en mindre kompakt eggerøre.

  2. Smelt smøret i stekepannen på middels varme, skru ned temperaturen litt.

  3. Hell i eggeblandingen og skrap med en slikkepott eller steke spade. Du trenger ikke røre konsant, type hvert 15-30 sek.

  4. Når det begynner å tykne og blir fast, men det enda er fuktig, og litt flytende egg igjen i pannen, trekker du pannen av varmen.

  5. Krydre med salt og pepper, og vend gjerne inn litt gressløk eller ramsløk.

  6. Hell eggerøren ut av pannen med en gang, slik at den ikke forsetter stekingen.


Prøv eggerøre til vannbakkels!

Håper det smaker!

86 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS