• Kokken

Elgevill viltburger med sennep majones og søtpotet fries


Helt vilt gode burgere!

Lørdag er tid for skikkelig komfort food og da er det lite som slår en digg burger.

Denne har vi laget med kjøtt av elg, senneps majones, en digg salat, bacon og søtpotet fries.

Kanskje en litt annen vri en hva man er vant til, men litt variasjon skader sjeldent.


Du trenger (til 8 mellomstore burger)

600-800 gr kvernet elgekjøtt (alt ettersom hvor sulten du er, vi lager til 2 barn og 2 voksne)

½ stk   liten rødkål

1 stk    grønt eple

½ stk   brokkoli

3 stk    løk

3 stk    søtpotet

1 pk     stjernebacon / eller annet bacon etter ønske

-

1 stk    egg

1 ss     sennep

½ stk   sitron

½ ts     salt

raps/solsikke olje

Gode burgerbrød!



Slik gjør du:

  1. Om du trenger og spe inn væske eller ei i kjøttet avhenger av hvor fett / magert det er.

  2. Vilt kjøtt er jo generelt magert, men det vi brukte trengte ikke spes ut med væske.

  3. Vi liker burgerne litt ”grove”, så vi smakte enkelt og greit til kjøttet med salt og pepper, uten at vi ”jobbet” for mye med det. Så formet vi det til burgere og stekte rett før servering.

  4. Det kan være lurt å steke ferdig burgerbrødene før du former burgerne, da vet du hvor stor de må være.

  5. Vi syntes det er veldig godt med karamellisert løk til burger, spesielt viltburger.

  6. Skrell de 3 løkene å skjær/høvl i tynne skiver.

  7. Stek på middels/lav temperatur i en stekepanne med litt olje, til den blir gyllen og får en fin karamellisert farge.

  8. Smak til med sitronsaft og salt før servering.

  9. Skrell søtpotetene, skjær de i tynne skriver (ca 5mm) som du igjen kutter i strimler.

  10. Prøv å kutt de så jevnt som mulig, da blir de noenlunde likte fritert.

  11. Varm opp 1 liter raps/stekeolje til ca 160 grader, du ser at temperaturen er rett ved at det bobler rundt potetene når du har de i oljen. Fritert først potetene i 5 minutter før du skrur opp varmen litt og ”sprør” de.

  12. Det kan være lurt og fritere potetene i to omganger.

  13. Smak til med litt salt før servering.

  14. Bacon steker du i ovnen på 180 grader på stekebrett med bakepapir til det er gyllent og skikkelig sprøtt.

  15. Høvl rødkål, brokkoli og eple i tynne skiver. Ha i en bolle/skål og smak til med litt sitronsaft og olivenolje.

  16. Husk at eple fort blir brunt etter du har kuttet det, så ikke vent for lenge med å ha i sitronsaften.

  17. Sennepsmajonesen lager du enkelt ved å ha egg, sennep, saften fra ½ stk sitron og ½ ts salt i et litermål. Mix sammen med en stavmixer før du sper i olje i en tynn stråle til det tykner.

  18. Du får et sted opp mot 2dl majones, men det er litt opp til deg hvor tykk du vil ha den.

  19. ”Fyll” burger med det tilbehør du ønsker og server med crispy potet og litt sennepsmajo.

Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS