• Kokken

Eltefritt brød


Nystekt brød smaker fantastisk med godt tilbehør

Brød kommer i alle slags former og varianter. Eltefritt brød er bortimot det mest stressfrie brødet du kan lage. Bland sammen ingrediensene, la det heve over natten, og så vips har du en ferdig brøddeig du kan steke på morgenen. Nystekt brød er jo tross alt prikken over i`en på frokostbordet.



Ingredienser:

500 grsiktet hvetemel

100 grfinmalt hvetemel, siktet

5 dl vann

½ ts tørrgjær

2 ss chiafrø

1 ts salt



Slik gjør du:

  1. Ha mel i en bolle sammen med gjær, chiafør og salt. Rør inn vannet, og bland deigen godt sammen.

  2. Ta deigen ut av bollen og kna den lett sammen.

  3. Dryss siktet mel på et klede, og «pakk» deigen inn i kledet. Har du en heveform kan du bruke den. La deigen heve over natten på et litt kjølig sted.

  4. Sett en ildfast gryte (med lokk) inn i stekeovnen. Skru ovnen på 240 grader varmluft.

  5. Når ovnen er varm (og gryten), ha deigen i gryten.

  6. Snitt den litt på toppen, ha på lokket, og sett den inn i ovnen. Skru ned temperaturen til 220 grader. Stek brødet 25 min med lokk, og så 10 minutter uten lokk.

Avkjøl på rist.


Håper det smaker!

31 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS