top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Eltefritt sommerbrød


Eltefritt brød er et stressfritt bakverk som er perfekt til late sommerdager!

Nystekt brød setter tonen for frokostbordet uansett om du er på hytten, ved sjøen eller har byferie.

Eltefritt brød er da en helt genial ting å ha i repertoaret, hva er vel bedre enn et brød du bare rører sammen før du steker det i en gryte i ovnen etter at det har fått hevet over natten?

Et tipp topp lyst brød som passer perfekt til sommerfrokosten.


Denne oppskriften gir deg et stort brød, og det tar ikke lang tid å lage, det eneste du må ta med i beregningen er hevetiden som er mellom 8-10 timer, helst over natten.


Du trenger:

600 gr siktet hvetemel

2 ss linfrø

2 ss chiafrø

1 ts salt

1 ts gjær

1 ts tørket oregano

5 dl kaldt vann


Slik gjør du:

  1. Ha alt i en bolle og rør det god sammen. Dekk bollen med lokk eller plastfolie å la det heve over natten.

  2. Deigen skal ha ca doblet seg i størrelse.

  3. Når du skal steke brødet setter du en støpejernsgryte i ovnen og skru den på 250 grader varmluft.

  4. Når ovnen har blitt varm tar du gryten ut av ovnen og har i deigen, bare skrap den rett i gryten fra bollen med en slikkepott.

  5. Ha på lokket og sett gryten i ovnen. Stek brødet i 30 minutter med lokk på 220 grader.

  6. Ta av lokket og stek så på 200 grader i 15 minutter.

Avkjøl brødet på rist!

210 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page