En knallgod (og barnevennlig) tikka masala

En indisk inspirert tikka masala med ris og masse spennende smaker er perfekt familiemiddag.
Vi har brukt litt paprika og gulrot i gryten slik at den får en litt mildere og familievennlig smak.
Servert med ris, raita og gode nanbrød passer den spesielt godt nå på høsten. Da er det ekstra godt med en varmende og god gryte.
Tid: 120 minutter. Porsjoner: 4 stk.
Du trenger til kylling og marinade:
600 gr kyllinglårfilet
3 ss yoghurt naturell
1 ss garam masala krydder
1 ts cummin
1 ts gurkemeie
1 ts salt
1 ts paprika krydder
1 stk lime

Du trenger til saus:
2 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
1 boks kokosmelk
1 pk hakkede tomater
2 ts garam masala
1 ts cummin
1 ts paprika pulver
1 ts gurkemeie
½ ts malt muskat
½ ts chili
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
2 stk gulrot
Du trenger til raita:
3 dl yoghurt
½ ts rødløk
1 fedd hvitløk
½ stk agurk
Salt
Lime saft
Andre ingredienser:
Gode nanbrød, kokt ris, snittet vårløk og koriander.
Slik gjør du:
Kutt kyllinglår i terninger. Ha i en dyp skål. Bland sammen yoghurt og krydder, smak til med lime saft.
Vend kyllingbitene i marinaden å la det stå kjølig i 1 timer. Fordel jevnt utover et med bakepapir og stek på 220 grader varmluft i 15 minutter til kyllingen er ferdig og har fått litt stekeskorpe.
Skrell rødløk og hvitløk, kutt i tynne strimler. Surr dette raskt i en dyp stekepanne eller kasserolle sammen med litt olje. Tilsett krydderet, tomathakk og kokosmelk å la det småkoke i 15-20 minutter.
Miks med en stavmikser slik at du får en glattere saus. Ha i gulrot og paprika du har kuttet i terninger. Tilsett den ferdig stekte kyllingen.
La det hele koke sammen i 15 minutter, smak til med limesaft og mer krydder før servering om du ønsker det.
Skrell og finhakk rødløk og hvitløk til raitaen. Bland sammen med yoghurt og rapset agurk. Smak til med salt og limesaft
Server med ris du har kokt etter anvisning på pakken og finsnittet vårløk.

Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no