• Kokken

Enkel fiskegrateng med eggesmør


En supergod og nostalgisk fiskegrateng er ikke feil som hverdagsmiddag

Hjemmelaget fiskegrateng med eggesmør og råkostsalat, må jo være den klassiske hverdagsmiddagen som aldri går av moten!

Så når nostalgikeren i deg vil ha litt tradisjonell middag er denne helt perfekt å ha i repertoaret.


Tid: 40 min Antall: 4 stk



Du trenger:

7,5 dl melk

600 gr seifilet uten skinn og bein (eller annen filet av hvitfisk)

50 gr hvetemel

5 dl fullkorn makaroni

1 pk reddik

2 stk gulrot

1 stk eple

4 stk egg

150 gr godt smør

Brødkrum eller panko



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 220 grader varmluft. Finn frem en ildfast form som du skal steke fiskegratengen i.

  2. Lag hvitsaus ved å smelte 50 gram smør i en gryte, før du rører inn melet med en visp. Spe inn litt og litt melk mens du rører, da klumper ikke sausen seg. La sausen småkoke på lav varme.

  3. Smak til sausen med litt salt og pepper. Bland i ukokt makaroni og fisken du har kuttet i biter. Bland dette godt sammen før du heller det over i den ildfaste formen. Dryss over brødkrum i et jevnt lag før du setter formen i ovnen.

  4. Skru ned varmen til 200 grader og la fiskegratengen steke i ca. 20 minutter til den er gyllen og sprø. Imens gratengen står i ovnen, gjør du klart resten.

  5. Smelt resten av smøret (100gr) i en gryte. Kok egg i 8 minutter, avkjøl før du skreller de. Kutt i biter og bland med smøret.

  6. Rasp gulrot, eple og reddik grovt. Smak til med litt sitronsaft og salt.

  7. Server gratengen varm med eggesmør og raspede grønnsaker.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er en del av måltidsplanleggeren – Hverdags

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS