Eple fritters


Dette er den tingen du angrer på at du laget, for du klarer ikke slutte å spise før det er tomt.

De er best samme dag, men de kan fint fryses til en annen gang.

Jeg anbefaler å steke dem i en frityr hvor temperaturen justerer seg selv,

eller bruk et termometer slik at du får et jevnt stekeresultat.


Tid: Rundt 2t. Mengde: ca. 10 store donuts.


Deig:

1 ½ ss Gjær

110 gr varmt vann

2 ss + 60 gr sukker

2 ss smør

1 egg

¼ vanilje essens

350 gr hvetemel

½ ts bakepulver

1 ts salt


Slik gjør du:

  1. Ha gjær, 2 ss sukker og varmt vann i en bakebolle, bruk helst en kjøkkenmaskin med eltekrok. Rør i væsken og la den begynne og boble.

  2. Ha hvetemel, sukker, salt og bakepulver i en bolle.

  3. Rør inn egg, smør og vanilje i gjærvesken.

  4. Elt inn det tørre i 3 omganger.

  5. Når alt det tørre er eltet inn så elter du deigen i 2 minutter til på middelshastighet.

  6. Gjør klar en bolle med litt nøytral olje og ha deigen oppi den, dekk til med plastikk og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1t).


Glasur:

300 gr melis

1 ½ ts lys sirup

¼ ts salt

¼ ts vanilje essens

1 ss sukker

85 gr frisk eplejuice


Slik gjør du:

  1. Kok opp sukker og juice.

  2. Ha melis, salt, sirup, og vanilje i en bolle og rør inn eplelaken, visp glasuren til den er klumpfri. Dekk til med plast til den skal brukes.


Fyll:

2 epler, skrellet, uten kjerne og kuttet i små terninger.

60 gr sukker

2 ss sitron juice

Kanel

Hvetemel


Slik gjør du:

  1. Kok sukker, juice og epler til eplene er møre.

  2. Sil av overflødig væske og kjøl ned.

Slik monterer du "fritters"

  1. Dryss et tynt lag med hvetemel på en benk og kjevle ut deigen til en firkant, den skal være rett under 1cm tykk.

  2. Dryss epler, kanel og litt hvetemel på halve deigen.

  3. Brett den tomme delen over den med fyllet å trykk ut store luftlommer.

  4. Kutt deigen i 2cm brede strimler, tvinn dem og press endene lett sammen slik at de blir runde.

  5. Legg dem på et oljet bakepapir og la dem heve seg til frityren er klar.

  6. Stekes på 170 grader i 1 ½ -2 min på hver side, steketid kan variere noe etter hvor store eller små de er, men de skal ha en dyp gyllen farge på hver side og da er de ferdig.

  7. Legg dem på tørkepapir for å få vekk overflødig stekeolje.

  8. Anbefaler å dyppe fritters i glasuren når de fremdeles er varme, for da setter glasuren seg veldig bra.


Håper det smaker <3
43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS