Eplepai med vaniljekrem


En deilig eplepai er aldri feil!

Høsten er her for fullt og og da smaker det godt med en deilig eplepai.

Jeg har brukt vaniljekrem og skikkelig gode og friske epler som gir en veldig fin balanse til det søte. Og for å toppe det hele har jeg drysset på havresmuler som gir en god krønsj til paien.


Slik lager du paien!


Bunn:


60 gr kaldt meierismør

40 gr sukker

1 stk egg

125 gr hvetemel

24cm paiform


  1. Rør alt sammen til en deig, jeg anbefaler å bruke en kjøkken maskin med k-grind til dette.

  2. Kjevl deigen rund og ha den oppi paiformen.

  3. Stikk hull med gaffel her og der i bunnen av formen, da blåser ikke bunnen seg sånn opp under steking.

  4. Forstek bunnen på 180*c, varmluft i ca. 15 min.


Vaniljekrem:


Du kan bruke denne herlige vaniljekremen som vi bruker når vi lager terter eller pai med frukt og bær


Oppskrift finner du her.


Fordel vaniljekremen ut i den forstekte bunnen.


Epler:


4 stk syrlige epler

3 ss kanel

2 dl sukker

  1. Skrell og del eplene i båter, skjær vekk kjernen i eplene.

  2. Ha kanel og sukker i en skål og rør inn eplebåtene til eplene er god dekket.

  3. Dytt eplene ned i vaniljekremen i ønsket mønster.

Havresmuler:


½ dl havregryn

1 ss kanel

3 ss sukker

50 gr hvetemel

50 gr meierismør

  1. Bland alt sammen og smul det over paien.

Stek paien på 175*c , varmluft i 20-30 min til toppen er gyllen og sprø. La den stå på rist litt og avkjøle seg litt før du serverer den.

Smaker ekstra godt med kaffe!


Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS