• Kokken

Fårikål


Høstfavoritten fårikål er også vår nasjonalrett!

Det blir ikke høst i Norge uten vår nasjonalrett fårikål. Hvor deilig er det ikke å ta seg en god søndagstur på høsten og komme hjem til et kjøkken med den herlige duften av fårikål?


Denne tradisjonsretten består ikke bare av få ingredienser, den lager seg selv også.

Vi bruker like mengder får og kål, og det kan være lurt å lage litt ekstra, den smaker nemelig enda bedre dagen etter (syntes vi).


Fårikålkjøtt er fra bog, nakke, bryst og slagside på lam eller saus og passer ypperlig å bruke i andre lammegryten også.


Du trenger:

1,5 kg fårikålkjøtt

1,5 kg hodekål

2 ss sort hel pepper (mer eller mindre etter smak)

2 ts salt

5 dl vann

Kokte poteter

Slik gjør du:

  1. Del hodekålen i båter og legg lagvis i en gryte med fårikålkjøtt. La litt av stilken være på kålen da holder den seg sammen under kokingen.

  2. Mellom hvert lag strør du salt og hel pepper.

  3. Hell på vann og kok opp. La det småkoke i et par timer til kjøttet løsner fra beina. Koketid avhenger av størrelse på kjøttet, men regn med ca to timer. Smak til om du ønsker litt mer salt eller pepper.

  4. Server med kokte poteter.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

35 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS