Falafel - perfekt helgekos

Falafel er midtøstens ultimate fast food! Har du ikke prøv falafel før er det virkelig på tide.
Disse små friterte bollene er laget med kikerterer og masse krydder. De er sannelig små smaksbomber.
Prøv de som helgekos sammen med masse godt tilbehør!
Tid: 60 minutter. Porsjoner: 4 stk
Du trenger:
2 pk kikerter (460 gr ferdig kokt)
1 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
90 gr hvetemel
3 ss hakket koriander
2 ts gurkemeie
1 ts chilikrydder
Salt + pepper
Olje til fritering
Andre ingredienser:
Gode lefser eller pitabrød
Tahini dressing
Salatmiks
Agurk
Granateple
Koriander
Slik gjør du:
Skrell rødløk og hvitløksfedd før du finhakker det. Ha i en blender sammen med kikertene, hvetemel, koriander, gurkemeie og chilikrydder.
Miks på lav-middels hastighet til du får en jevn masse som kan minne om en deig. Den skal ikke være for løs, men kan være litt klissete. Det kan være lurt å skrape ned kantene i blenderen med en slikkepott et par ganger mens du mikser slik at alt får blandet seg godt sammen. Smak til med salt og pepper etter ønske.
Form til små boller som du trykker flat med en skje, fordel utover et brett med bakepapir og sett i kjøleskapet.
Varm opp frityrolje til den er ca 160 grader. Bruk en tresleiv eller lignende til å sjekke temperaturen. Ha nedi oljen, når det begynner og koke rundt sleiven begynner oljen og bli varm.
Stek falafelene i omganger til de er gyllen og sprø. Legg på papir når de er ferdig slik at oljen får rent av litt.
Server med gode lefser/pita, tahini og annet grønt tilbehør etter ønske.
Håper det smaker!
